Una pizzeria de Barcelona
Una pizzeria de Barcelona. La guia internacional 50 Top Pizza, referent al sector, ha ubicat la barcelonina Sartoria Panatieri en el vuitè lloc del seu rànquing mundial. El negoci, liderat pels xefs Rafa Panatieri i Jorge Sastre, es manté un any més com el millor posicionat entre els establiments del país i dels més valorats d’Europa.
Disposa de tres locals a Barcelona: un al barri de Gràcia, un altre a l’Eixample i un tercer dins de l’hotel Mandarin Oriental.
«Preparem les nostres pizzes de manera artesanal, mantenint fidelment l’autèntica tradició fent servir el forn de llenya«, expliquen els xefs a la seva pàgina web. «La massa, elaborada amb farina ecològica local molta a la pedra, passa per un procés de fermentació de 72 hores», afegeixen.
A més de les opcions que figuren a la carta, el menú permet personalitzar les pizzes al nostre gust amb una bona varietat d’ingredients, com anxoves del Cantàbric, stracciatella o pernil brasejat.
Una pizzeria de Barcelona
La millor pizza del món està als Estats Units
Segons 50 Top Pizza
Aquest any, els Estats Units han desbancat Itàlia: per degustar la millor pizza del món, cal viatjar a Nova York. El primer lloc del rànquing ha estat per Una Pizza Napoletana, del chef Anthony Mangieri. Situat al Lower East Side, el restaurant prepara les pizzes amb massa mare i les cuina en un tradicional forn de llenya.
Al seu web recomanen reservar, ja que la quantitat de massa que es prepara cada matí és limitada. «Quan s’acaba, no en tenim més», adverteixen. «Per a les reserves, guardem una pizza per persona», diuen.
El segon i el tercer lloc l’ocupen dos locals italians: Diego Vitagliano Pizzeria, a Nàpols, i I Masanielli a Caserta, del xef Francisco Martucci. El napolità Vitagliano, anomenat el Maradona de la pizza, combina tècniques tradicionals amb tocs moderns i ha rebut nombrosos reconeixements en els últims anys. Igual que Martucci, que en anys anteriors va ser reconegut com el millor pizzaiolo del món pel mateix certamen.
A l’estat espanyol, una altra pizzeria que figura en el rànquing de 50 Top Pizza és la madrilenya Baldoria, del xef Ciro Cristiano, que ha escalat a la posició número 26. Obert el 2022, Baldoria és un dels tres restaurants que Cristiano ostenta a Madrid.
Una pizzeria de Barcelona
La cerimònia de lliurament dels premis 50 Top Pizza es va celebrar dimarts passat al Teatre Mercadante de Nàpols. Van participar en la selecció prop de 1.000 inspectors d’arreu del món.