Amanida de tramussos
Molt fàcil de trobar
en salmorra, es poden fer servir com un ingredient ideal d’amanides vegetals
pel seu alt contingut en proteïnes i minerals.
Amanida de tramussos
Ingredients de l’amanida
200 gr de tramussos en salmorra
Un parell d’alls
Una cullerada de salsa de soja
Canonges
6 tomàquets Xerri
2 ous cuits
Amanida de tramussos
Preparació de l’amanida de tramussos
Treure els tramussos del pot i escórrer bé sota l’aixeta per retirar tota la
salmorra.
Peleu-los un per un per tal de retirar la dura pell. Això portarà una bona
estona.
En una paella i amb un rajolí d’oli calent a foc mitjà, afegiu-hi els tramussos
ben escorreguts.
Saltar-los per tal què prenguin el sabor de l’oli i afegir-hi els alls ben picats en
morter.
Seguiu saltant-ho i, un cop els alls estiguin ben cuinats, afegiu-hi la salsa de
soja.
Retirar-ho del foc i reservar-ho.
Coure i pelar els ous.
Tallar-los a quarts i reservar.
Afegir la quantitat de canonges desitjada a un bol per a servir.
Amanir els canonges amb oli, sal i vinagre.
Afegir els tramussos al centre així com els ous i els tomàquets.
Amanir aquests dos darrers ingredients per sobre.