8.3 C
Castelldefels
domingo, enero 19, 2025
0,00€

No products in the cart.

El consell d’un xef que farà que deixis de posar un raig d’oli i vinagre a les teves amanides

El consell d’un xef

Alguna vegada has demanat una amanida en un restaurant que t’ha encantat i, en intentar replicar-la a casa, el resultat no ha estat el mateix encara que hagis posat tots els ingredients? Per molt que posis tots els components que t’agradin, la diferència entre unaamanida normal i corrent i una que destaqui pel seu sabor rau en l’amaniment.

El més habitual és amanir l’amanida amb sal, un raig d’oli i un raig de vinagre, sense més complicacions. Però el cert és que fer una bona vinagreta donarà com a resultat una amanida deliciosa i, per això, hi ha una sèrie de trucs que has de tenir en compte. Des del perfil d’Instagram @whthefoc (amb més de 26.000 seguidors), el cuiner Sam Alonso revela el secret per fer l’amaniment perfecte.

La Vanguardia

Com fer un bon amaniment per a una amanida

«No és el mateix llançar un raig de vinagre i un raig d’oli a l’amanida, que fer una bona vinagreta», subratlla el cuiner en el vídeo compartit en el seu perfil. Explica que la fórmula adequada perquè la proporció entre l’oli i el vinagre estigui equilibrada és afegir una part de vinagre per cada tres d’oli. «És a dir, 100 mil·lilitres de vinagre, 300 mil·lilitres d’oli», exemplifica.

La dieta Keto o cetogènica és extremadament baixa en calories
Amb oli, vinagre i mostassa pots fer un amaniment que aportarpa molt sabor a la teva amanidaC

El consell d’un xef

Un altre punt que destaca com a important és no llançar la sal juntament amb l’oli, perquè «els trossos de sal es cobreixen amb el greix de l’oli i això impedeix que es dissolgui». Per tant, el més favorable és començar pel vinagre i la sal.

Referint-se a la textura de la vinagreta, adverteix el xef que «ja pots batre durant hores, que les molècules que té l’oli amb les molècules d’aigua del vinagre impediran que es barregin completament. Però la mostassa ho canvia tot, ja que lliga les molècules de l’oli amb les molècules de l’aigua del vinagre i això fa que tinguem una vinagreta amb més cos», promet. A més, la mostassa afegirà més gust del plat.

L’objectiu és que la vinagreta sigui densa en lloc de líquida, ja que si està massa líquida relliscarà amb les fulles d’enciam, quedant-se en el fons del plat. En canvi, una consistència més densa s’adherirà millor a la fulla, donant com a resultat una amanida més saborosa.

El consell d’un xef

t truc perquè el suc de taronja no es torni amarg: «Dolç durant 48 hores»

La Vanguardia

Ara bé, tal com indica l’expert, si no vols afegir mostassa a la vinagreta, però vols gaudir d’un sabor especial i una textura densa en l’amaniment, pots substituir la mostassa per mel, melmelades, conserves o iogurt.

La Vanguardia RAC1

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,200SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights