La massa de pizza italiana és molt fàcil de fer.
Ingredients
400 grams de farina de blat
200 ml d’aigua tèbia
2 cullerades d’oli d’oliva
15 grams de llevat fresc
Un pessic de sal
Farina per al taulell (per tal què no s’enganxi
La massa de pizza
Com fer la massa
La barreja. A un bol hi afegim l’oli, l’aigua i el llevat.
Barregem i seguidament hi afegim la farina i el pessic de sal.
Quan tinguem més o menys barrejat tot al bol ho passem al taulell per
amassar bé.
El pastat. Posem una mica de farina al taulell i haurem d’amassar com 3 o 4
minuts sense parar. Veurem que hem acabat quan la massa estigui llisa
totalment, si s’enganxa molt hi posem una mica de farina i seguim fins que
quedi llisa.
La massa de pizza
Ara un cop llesta, la deixem reposar durant una hora més o menys. Un cop
reposada la partim en dues i podem fer dues pizzes molt maques. La pastem i
estirem. Hi afegim els ingredients, la posem al forn i llest.
Consells. Un bon pastat serà important per aconseguir el millor d’aquesta
barreja d’ingredients. Podem fer servir un robot, però a mà sempre serà una
preparació més artesana.
La massa de pizza
- Hem de subjectar la vora de la massa més propera a nosaltres amb una mà i
amb l’altra mà estirar la massa i portar-la tan lluny com puguem. - El pas següent serà plegar la massa sobre si mateixa i enrotllant-la per fer
una bola. - Donem la volta i tornem a repetir per la vora oposada.
- Repetim tots els passos tantes vegades com calgui.