Un fruiter revela
Un fruiter revela Les pastanagues són una de les verdures més delicioses i versàtils a la cuina. Ideal per a guarnicions, cremes o purés, aquest és un aliment molt útil per a multitud de receptes. No obstant això, és bastant comú que, quan agafem les pastanagues de la nevera, trobem que s’han pansit. Pot ser que la falta de temps ens hagi impedit cuinar-les abans o que hàgim comprat massa quantitat. Però si hi ha un aspecte determinant a l’hora de conservar les pastanagues és la forma en què les emmagatzemem a la nevera.
Amb el pas dels dies, és habitual que les pastanagues perdin la seva turgència i textura. Per sort, el fruiter Raúl Cardaba, qui ha aconseguit gran popularitat en xarxes socials en els últims mesos, ha compartit un senzill truc amb els seus gairebé 290.000 seguidors a Instagram (@fruterotiktokero), per evitar que aquestes verdures s’estovin.
«Arribes de comprar, deixes les pastanagues al calaix de la nevera i t’oblides», adverteix Cardaba sobre aquesta pràctica que propicia que les pastanagues es posin flàccides. «La solució perquè es mantinguin dures és tan senzilla com guardar-les en una bossa de plàstic i ficar-les al mateix calaix de la nevera», garanteix el jove, empleat de la fruiteria Vitaminas de Madrid (carrer Aristòtil, 1). D’aquesta manera, les pastanagues aguantaran en perfecte estat entre 15 dies i un mes després de comprar-les.
Un fruiter revela
Com recuperar la frescor de les pastanagues
Quan ja estan pansides
Encara que el truc de la borsa és una excel·lent mesura per preservar la frescor de les pastanagues, existeix a més una manera de recuperar aquelles pastanagues que s’han posat toves i arronsades a la nevera. Amb el pas del temps, les pastanagues van perdent progressivament la humitat que garanteix la seva turgència i textura. Per això, tornar-los aquella humitat és fonamental per reviure-les.
Ensenya com guarda la compra a la seva impressionant cuina i tothom es fixa en el mateix: «La fruita al rentaplats?»
LA VANGUARDIA
Així ho explica la usuària de TikTok María La Coquette, qui amb 90.000 seguidors (@lacooquette), ha revelat el seu truc per recuperar la frescor de les pastanagues. Aquesta és una mesura efectiva contra el desaprofitament alimentari, no obstant això, hauràs de llençar a les escombraries aquestes verdures en cas que tinguin floridura.
Un fruiter revela
El truc consisteix a introduir les pastanagues en un vas o qualsevol altre recipient en el qual puguis submergir-les en aigua completament. A continuació, hauràs de tapar-lo amb paper film i introduir-lo a la nevera. Al cap de 24 hores en remull, les pastanagues tornaran a aquestes terses i llestes per pelar i utilitzar-les per a qualsevol recepta.