Pasta Choux
Els ingredients
½ litre d’aigua
300 grams de farina
150 grams de mantega de vaca tallada a trossos
7 ous grans
Mitja culleradeta de sal i ½ culleradeta de sucre.
Pasta Choux
La preparació
En una olla, disposem la mantega, la sal, el sucre i l’aigua i escalfem tot el
conjunt fins que entri en bull i la mantega s’hagi fos completament. Ara hi
afegim la farina de cop i remenem el contingut de l’olla enèrgicament amb
una cullera de fusta fins que vegem que s’ha format una massa homogènia i
que es desprèn fàcilment de les parets de l’olla.
Apartem llavors l’olla del foc i remenem la massa un parell de minuts més
abans de deixar-la entebeir. Afegim un ou i barregem fins que vegem que s’ha
integrat a la massa i repetim la mateixa operació fins que acabem tots els ous
i obtinguem una massa consistent i enganxosa.
Pasta Choux
Preescalfem mentre el forn a 200º C i cobrim el fons d’una safata de forn amb
paper parafinat. Disposem la massa en una mànega pastissera amb un filtre
llisa i comencem a disposar petites boles sobre el paper parafinat, deixarem
una separació entre les boles d’uns tres centímetres.
Quan ja tinguem completa la safata, enfornem uns 25 minuts o fins que
vegem que les pastes queden daurades i buides. Procureu no obrir el forn, ja
que es corre el risc que s’aixafin i no obtinguem el resultat esperat. Passat
aquest temps, apaguem el forn i entreobrim la porta, deixem reposar uns 10
minuts perquè quedin ben seques i tornem a repetir l’operació amb la resta de
la massa.
Pasta Choux
La recepta està pensada perquè puguem congelar-ne una part i utilitzar-la
posteriorment en alguna rica preparació, si no necessitem congelar-la, podem
disminuir proporcionalment els ingredients.
Ara, els hem de donar el sentit creatiu emplenant-les amb el que preferim.