Galetes salades
Es preparen a casa en molt poc temps i gairebé sense dedicació, ja que per a
la massa recorrem a una pasta de full estès, la qual no puja, obtenint al final
una galeta lleugera, cruixent i contagiant el gust de mar.
Podem elaborar-les preparant també la massa, una massa quebrada per
exemple, serà una altra textura la que proporcionarà la galeta, però més
artesana no podrà ser, i que estarà saborosa sens dubte.
Galetes salades
Ingredients
- 1 placa de pasta de full estès
- oli d’oliva verge extra
- sal d’Alga Nori.
- Galetes salades
Elaboració
Encendre el forn amb calor amunt i avall a 200ºC.
Estendre la pasta de full a la taula de treball, sobre el paper vegetal.
Pintar-ho amb oli d’oliva, utilitzant el polvoritzador o un pinzell de cuina.
Empolvoreu per tota la superfície la sal d’alga nori i tot seguit passeu el corró
suaument, no es tracta d’estirar la massa, només d’aconseguir que la sal
aromatitzada quedi adherida a la massa.
A continuació tallar la massa com més ens agradi, amb un talla – pastes amb
formes o en rectangles ajudant-te d’un ganivet.
Finalment punxar dues o tres vegades cada galeta amb una forquilla. - Passar les galetes salades a la safata del forn (amb el paper vegetal) enfornar durant 20-25 minuts, fins que la massa tingui una mica de color.
Retireu les galetes salades d’alga nori del forn i deixeu-les refredar.
Reserva-les en un recipient tancat fins al moment de preparar els canapès o
servir-les al centre de la taula.