Truites mexicanes
Ingredients per a 12 unitats
- Farina de blat de moro instantània per a truites 175 grams
- Sal
- Aigua temperada, aproximadament 265 grams
- Truites mexicanes
Com fer-les
Aboquem la farina en un bol i la barregem amb la sal.
Afegim l’aigua lleugerament tèbia de mica en mica mentre remenem amb els
dits d’una mà.
La massa ha de quedar tova, encara que no excessivament, però que
mantingui la forma i pressionem amb un dit i puguem fer boletes amb ella
sense problemes.
Si tenim un comal, fantàstic, però si no el que farem serà coure les truites de
blat de moro en una planxa o paella antiadherent. És important que estigui
ben calent i a foc més aviat alt, que podem anar regulant o baixant segons
calgui, perquè les truites es facin bé. - Truites mexicanes
Dividim la massa en boletes de la mida que millor ens convingui, segons la
mida que vulguem les truites. Si ens agraden més aviat petites, perquè són
més còmodes per menjar, farem les boles de la mida d’una pruna.
Les aixafem lleugerament, i si tenim una premsa o truitera, que és el que
utilitzen a Mèxic per aixafar la massa, ho farem amb ella. Si no és el cas,
col·loquem la bola entre dos trossos de paper film i aixafem amb una cosa que
tingui pes, com ara la safata del forn. L’important és que han de quedar tan
fines com sigui possible, de només tres o quatre mil·límetres de gruix.
També podem estirar amb el corró clàssic encara que la forma i el resultat
serà més irregular. De tota manera sempre podem recórrer al típic cèrcol i
que ens quedin vores perfectes.
Un cop tinguem la truita amb la forma definitiva la bolquem amb ajuda del
film sobre la mà i la tirem al comal o planxa que estarà ben calenta.
Esperem un minut o dos i veurem com a la superfície es formen una espècia
de bombolles, donem la volta i acabem de fer. Podem fer una tercera volta si
volem fer-les millor, encara que no cal. Repetim l’operació amb la resta de
massa i les consumim com més aviat millor. - Truites mexicanes
Cal menjar-les acabades de fer, amb el farcit que més ens agradi, com bec de
gall, salsa de nachos amb formatge o un guacamole.
El que fem per mantenir bé mentre acabem de cuinar la resta, és col·locar-les
en forma de muntanya unes sobre altres cobertes amb un drap de cotó net.
També podem posar el plat sobre un cassó amb aigua tèbia, perquè es
conservin calents i no s’endureixin.