Com fer pa
- Respectem els temps de llevat de la massa i sempre en un lloc càlid. Per
preparar el pa, a banda dels ingredients necessitem paciència. - L’aigua que incorporem ha d’estar entre 20 i 24 graus, ho podem comprovar
ficant un dit i no hem de notar ni fred ni calor, simplement aigua tèbia. - El llevat l’hem d’afegir uns minuts abans que acabem de pastar.
- Podem fer servir molts tipus de farina: integral o de blat normal, però en
aquesta he fet servir farina de força.
Seguint aquests consells farem un pa cruixent per fora i esponjós per dins
sense necessitat de fer massa mare. - Com fer pa
INGREDIENTS PER FER PA CASOLÀ - 500 grams de farina de força
- 10 grams de sal
- 300 ml d’aigua tèbia
- 5 grams de llevat fresc o de fleca (la trobem a fleques o supermercat a la
zona de refrigerats). - Com fer pa
COM FER-HO
Abans de res hem de pesar bé els ingredients i col·locar-los a taula per poder
anar afegint-los més fàcilment.
En un bol barregem tots els ingredients. Iniciem amb la farina i la sal. De mica
en mica anem afegint l’aigua perquè es vagi integrant.
El llevat fresc la incorporarem uns minuts abans d’acabar el pastat.
La massa estarà a punt quan s’enlairi de les parets.
Si ho fem a mà a taula, hem de reservar una mica de farina per anar afegint a
poc a poc, així no se’ns enganxarà a taula.