13.6 C
Castelldefels
sábado, enero 25, 2025
0,00€

No products in the cart.

Com fer brioix casolà

Com fer brioix

Com fer brioix Aquesta recepta no porta massa mare, perquè porta molta feina, simplement farem servir llevat fresc o llevat sec de forner, el que tinguem més a mà.
CONSELLS DE PREPARACIÓ DEL BRIOCHE

  • El primer de tot és seguir rigorosament les mesures dels ingredients del
    brioix, ja que és qüestió de postres, masses o dolços sempre hem de seguir
    tots els passos.
  • El pastat és molt llarg, per la qual cosa es recomana fer servir un robot de
    cuina per fer-ho. A mà podrem estar tranquil·lament una hora. Si disposem de
    temps, val la pena.
  • Durant el pastat potser veiem que li falta farina perquè s’enganxa molt, per
    portar tant de temps de pastat, però després queda perfecte.

  • TIPUS DE FARINA DEL PA BRIOCHE
    Per fer aquesta recepta es fa servir farina de força ja que ajuda a aixecar
    molt millor la massa. Quan obrim el pa tenim aquestes «bombolles» dins la
    molla, això és degut a la fermentació de la massa i la farina de força hi ajuda.
  • Com fer brioix
    INGREDIENTS
    500 grams de farina de força
    10 grams de sal
    100 grams de sucre
    5 ous mitjans
    160 grams de mantega
    50 ml llet (si és sencera millor)
    18 grams de llevat fresc
    Un ou extra per pintar i coure el brioix

  • COM FER EL PA BRIOCHE PAS A PAS

    Comencem temperant una mica la llet al microones i dissolent-hi el llevat
    fresc. Deixem reposar uns 4 minuts.
    Barregem el llevat fresc amb llet tèbia: En un bol d’un robot de cuina
    comencem barrejant la farina de força, la sal, els ous, llet amb el llevat i el
    sucre. Amassem durant uns 5 minuts fins que quedi tot ben integrat.
    Un cop estigui tot integrat per complet, afegim la mantega freda de la nevera
    tallada a daus. No heu d’estar a temperatura ambient.
    Ara és moment de pastar de 20 minuts en endavant. Cada 5 minuts descansem
    la massa del pastat durant un parell de minuts. És una feina pesada si es fa a
    mà, pot portar una hora mínim.
    Com fer brioix Estirem amb dos dits i deu formar-se
    una pel·lícula, si es trenca li queda pastat.
    Punt perfecte de la massa de brioix. Un cop estigui la massa llisa i sense estar
    enganxosa. La posem en un altre bol amb una mica d’oli perquè no s’enganxi i
    la deixem aixecar unes 3 hores fins que dupliqui el volum. Si estem a una casa
  • freda el millor és posar-lo en un lloc càlid de la mateixa o dins del forn que
  • sempre té la mateixa temperatura.
  • Cobrim de paper film transparent i esperem aquestes 3 hores.
  • Passat el temps, posem la massa al taulell i li donem un pastat d’un parell de
  • minuts per reduir-ne la mida.
  • Fem 4 boles.
  • Greixem el motlle amb mantega i li posem les boles una davant una altra
  • perquè tornin a fermentar.
  • Esperem una altra hora i mitja fins que dupliqui el volum.
  • Com fer brioix
  • Resultat de la fermentació. Quan tinguem el pa brioix fermentat, pintem
  • d’ou batut per sobre i introduïm al forn durant 30 minuts a 180 º. Quan faci
  • uns 20 minuts que no estigui molt torrat per dalt, si ho està, li posem paper
  • d’alumini perquè no se segueixi torrant.
  • Un cop enfornat, hem d’esperar que es refredi sobre una reixeta per després
  • poder tallar-lo a llesques còmodament (com si es tractés d’un pa de motlle) i
  • després poder fer llesques casolanes, hamburgueses o algun brioix farcits dels
  • que actualment posen als restaurants.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,200SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights