Com fer brioix
Com fer brioix Aquesta recepta no porta massa mare, perquè porta molta feina, simplement farem servir llevat fresc o llevat sec de forner, el que tinguem més a mà.
CONSELLS DE PREPARACIÓ DEL BRIOCHE
- El primer de tot és seguir rigorosament les mesures dels ingredients del
brioix, ja que és qüestió de postres, masses o dolços sempre hem de seguir
tots els passos. - El pastat és molt llarg, per la qual cosa es recomana fer servir un robot de
cuina per fer-ho. A mà podrem estar tranquil·lament una hora. Si disposem de
temps, val la pena. - Durant el pastat potser veiem que li falta farina perquè s’enganxa molt, per
portar tant de temps de pastat, però després queda perfecte.
TIPUS DE FARINA DEL PA BRIOCHE
Per fer aquesta recepta es fa servir farina de força ja que ajuda a aixecar
molt millor la massa. Quan obrim el pa tenim aquestes «bombolles» dins la
molla, això és degut a la fermentació de la massa i la farina de força hi ajuda.- Com fer brioix
INGREDIENTS
500 grams de farina de força
10 grams de sal
100 grams de sucre
5 ous mitjans
160 grams de mantega
50 ml llet (si és sencera millor)
18 grams de llevat fresc
Un ou extra per pintar i coure el brioix
COM FER EL PA BRIOCHE PAS A PAS
Comencem temperant una mica la llet al microones i dissolent-hi el llevat
fresc. Deixem reposar uns 4 minuts.
Barregem el llevat fresc amb llet tèbia: En un bol d’un robot de cuina
comencem barrejant la farina de força, la sal, els ous, llet amb el llevat i el
sucre. Amassem durant uns 5 minuts fins que quedi tot ben integrat.
Un cop estigui tot integrat per complet, afegim la mantega freda de la nevera
tallada a daus. No heu d’estar a temperatura ambient.
Ara és moment de pastar de 20 minuts en endavant. Cada 5 minuts descansem
la massa del pastat durant un parell de minuts. És una feina pesada si es fa a
mà, pot portar una hora mínim.
Com fer brioix Estirem amb dos dits i deu formar-se
una pel·lícula, si es trenca li queda pastat.
Punt perfecte de la massa de brioix. Un cop estigui la massa llisa i sense estar
enganxosa. La posem en un altre bol amb una mica d’oli perquè no s’enganxi i
la deixem aixecar unes 3 hores fins que dupliqui el volum. Si estem a una casa- freda el millor és posar-lo en un lloc càlid de la mateixa o dins del forn que
- sempre té la mateixa temperatura.
- Cobrim de paper film transparent i esperem aquestes 3 hores.
- Passat el temps, posem la massa al taulell i li donem un pastat d’un parell de
- minuts per reduir-ne la mida.
- Fem 4 boles.
- Greixem el motlle amb mantega i li posem les boles una davant una altra
- perquè tornin a fermentar.
- Esperem una altra hora i mitja fins que dupliqui el volum.
- Com fer brioix
- Resultat de la fermentació. Quan tinguem el pa brioix fermentat, pintem
- d’ou batut per sobre i introduïm al forn durant 30 minuts a 180 º. Quan faci
- uns 20 minuts que no estigui molt torrat per dalt, si ho està, li posem paper
- d’alumini perquè no se segueixi torrant.
- Un cop enfornat, hem d’esperar que es refredi sobre una reixeta per després
- poder tallar-lo a llesques còmodament (com si es tractés d’un pa de motlle) i
- després poder fer llesques casolanes, hamburgueses o algun brioix farcits dels
- que actualment posen als restaurants.