Massa de pizza
Ingredients
400 grams de farina de blat
200 ml d’aigua tèbia
2 cullerades d’oli d’oliva
15 grams de llevat fresc
Un pessic de sal
Farina per al taulell (per tal què no s’enganxi)
Massa de pizza
Com fer la massa
La barreja. A un bol hi afegim l’oli, l’aigua i el llevat.
Barregem i seguidament hi afegim la farina i el pessic de sal.
Quan tinguem més o menys barrejat tot al bol ho passem al taulell per
amassar bé.
El pastat. Posem una mica de farina al taulell i haurem d’amassar com 3 o 4
minuts sense parar. Veurem que hem acabat quan la massa estigui llisa
totalment, si s’enganxa molt hi posem una mica de farina i seguim fins que
quedi llisa.
Ara un cop llesta, la deixem reposar durant una hora més o menys. Un cop
reposada la partim en dues i podem fer dues pizzes molt maques. La pastem i
estirem. Hi afegim els ingredients, la posem al forn i llest.
Consells. Un bon pastat serà important per aconseguir el millor d’aquesta
barreja d’ingredients. Podem fer servir un robot, però a mà sempre serà una
preparació més artesana.