Coca de llardons
Coca de llardons. És una coca fina i una mica seca, totalment diferent a la de
brioix, ja que la de llardons es fa amb pasta de full, es col·loquen els llardons
de porc i s’acompanyen amb pinyons i sucre, oferint un contrast de sabors i
textures increïble.
Coca de llardons
Ingredients
Una làmina de pasta de full rectangular
150 grams de sucre (¾ de tassa)
40 grams de pinyons
50 grams de sucre (¼ tassa)
Un ou
Com fer Coca de llardons
Poseu una estona abans els pinyons en remull per tal què no es cremin de
seguida.
Escalfar el forn a 180 ºC amb calor amunt i avall.
La massa de pasta de full haurà de romandre a la nevera fins a l’hora
d’utilitzar-la perquè estigui ben freda.
Al moment de fer la coca de llardons, col·locar la làmina de pasta de full amb
el paper d’enfornar sobre una safata per a forn.
Punxar la base amb una forquilla sense arribar a les vores.
Batre un ou i pintar la massa amb una brotxa de cuina.
Posar els llardons premsats per tota la base de la massa de manera que
quedin ben repartits.
Escórrer els pinyons i distribuir-los per sobre dels llardons.
Donar-li una mica de forma a les vores de la coca per tal què quedi bonica.
Per això, podem utilitzar els dits, un ganivet o una forquilla.
Acabar la coca de llardons posant el sucre per sobre.
Enfornar la coca col·locant-la just per sota del centre, activar el ventilador i
deixar-la uns 15-20 minuts.
Quan vegem que es van daurant les vores, ja estarà la coca llesta. En aquest
punt, traieu-la i deixeu-la refredar fins a l’hora de menjar-la.
Com que la massa de la coca de llardons és molt fina, el més recomanable és
vigilar que no es cremi al forn i controlar molt bé el temps. Quan es comenci
a daurar, és preferible retirar-la.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa