COCA
COCA Aquesta es menja durant las revetlla, juntament amb vi dolç o ranci. Pot ser de classes diferents:
confitada amb massapà, crema o nata i ornada amb pinyons, llardons
o fruita confitada. I quina millor manera de gaudir-la després de la
foguera que fent-la a casa. Us expliquem una senzilla recepta.
revetlla, juntament amb vi dolç o ranci. Pot ser de classes diferents:
confitada amb massapà, crema o nata i ornada amb pinyons, llardons
o fruita confitada. I quina millor manera de gaudir-la després de la
foguera que fent-la a casa. Us expliquem una senzilla recepta.
COCA
Ingredients
- 250 grams de farina de força.
- 200 grams de fruites confitades.
- 75 grams de llet.
- 55 grams de mantega tova.
- 55 grams de sucre.
- 25 grams de pinyons.
- 20 grams de llevat premsat.
- 2 ous.
- Mitja copa d’anís.
- Pell de llimona ratllada.
- Sal, sucre, oli o mantega.
- COCA
Preparació
Desfer el llevat amb la llet una mica calenta.
Afegir 3 cullerades de farina. Treballar-ho fins a tenir una massa llisa i
deixar-ho reposar fins que hagi doblat el volum.
Fer un volcà sobre el marbre amb la farina i al centre poseu-hi la
mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l’anís.
Treballar els ingredients del mig, afegir la massa fermentada i
continuar treballant-ho amb la farina fins a obtenir una massa fina i
compacta.
Estirar la massa sobre una placa de forn untada amb oli o mantega
amb un gruix d’1 centímetre i forma ovalada.
Pintar amb ou i col•locar al damunt les fruites confitades, tallades a
trossos.
COCA
Deixar reposar fins que dobli el volum.
Repartir els pinyons per sobre, i posar-hi sucre pel damunt.
Coure al forn a 180 ºC uns 20 minuts.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa