ALIMENTS BRONZEJADORS
Segons un estudi de l’Acadèmia Americana de Dermatologia, les poblacions
estarien millor protegides contra els raigs ultraviolats si consumissin menjars
rics en betacarotè.
ALIMENTS BRONZEJADORS
- Pastanagues
- Maduixes
- Préssec
- Tomàquet
- Cloïsses
- Poma
- Espàrrecs
- Espinacs
- Oli d’oliva
- Cireres
- Meló
- Enciam
- Peix
- Síndria
- Julivert
- Ous
- ALIMENTS BRONZEJADORS
Aquests aliments contenen entre els seus components, minerals com el ferro o
coure i alts nivells de vitamines que brinden un bon to a la pell.
Encara que contribueixen a la protecció contra els raigs nocius del sol, sempre
cal aplicar la crema protectora adequada per a cada pell si hi ha exposició
solar; si es té pell molt sensible, es recomana utilitzar tot l’any protector
solar.
Dieta bronzejadora
La idea és conjugar amb creativitat i imaginació aquells aliments que
beneficiïn el bronzejat.
Esmorzar: prendre una tassa de llet ia mig matí un suc de pastanagues.
Dinar/sopar: peix o pollastre a la planxa amb amanida d’enciam i tomàquet.
Amanir-ho amb unes gotes d’oli d’oliva.
Berenar: fruites
Postres: un tros de meló o un grapat de maduixes o cireres.
Es pot anar variant. L’amanida pot ser de pastanagues, el suc de tomàquet. En
lloc del peix es poden consumir croquetes de pastanaga. Hi ha gran quantitat
de fruites que compleixen amb el requisit del bronzejat. Es poden combinar
de manera molt variable els set dies de la setmana.