Sensibilitzar sobre el mal ús dels recursos, reduir l’impacte de l’extracció de coltan a la R.D. Congo mitjançant la reutilització, i revertir els guanys de la venda a una empresa neta. Aquests són els objectius de la recollida de mòbils vells que impulsa Kasando, en defensa de la sostenibilitat i defensa dels drets humans, en una iniciativa que té el suport de l’Àrea municipal de Pau i Solidaritat de l’Ajuntament de Castelldefels.
En el marc de la campanya Solidaritat al Carrer, que fins al 5 de juny permet a les ONG locals divulgar les seves iniciatives a la plaça de l’Església, els dissabtes, el 20 de març s’hi poden portar dispositius mòbils en desús. Aquest dissabte correspon a Solidaritat Sense Mons presentar les seves accions. Aquesta entitat, a més, cedirà a Kasando la possibilitat d’efectuar-hi la recollida de mòbils vells.
Solidaritat Castelldefels Kasando és una ONG local que treballa des de fa més de trenta anys en la sensibilització sobre el negoci del coltan i l’ètica que les empreses dels països rics sovint vulneren en extreure aquest mineral i altres matèries primeres necessàries per fabricar dispositius mòbils. L’entitat coopera perquè a la zona afectada del R.D. Congo hi hagi altres formes de desenvolupament humà i econòmic sostenibles.
El punt de recollida d’aparells vells serà aquest dissabte dia 20 de març, de 10 a 14 h, a la plaça de l’Església. I de dilluns a divendres els mòbils vells es poden portar, en horari escolar, al Servei Local de Transició Escola-Treball, on es troba l’Àrea municipal de Pau i Solidaritat.
Solidaritat al Carrer, els dissabtes
Creada al si del Consell Municipal de Pau i Solidaritat, que uneix entitats i Regidoria, aquesta nova programació vol fer present al carrer la tasca humanitària, de cooperació i defensa dels drets humans de les associacions de Castelldefels, així com donar a conèixer les propostes que es treballen conjuntament a través del Consell.
La crisi sanitària ha provocat que activitats habituals de la programació anual de Pau i Solidaritat, com ara Sant Jordi, Sant Ponç, la jornada mundial de les persones refugiades, el Dissabte solidari, o les Jornades anuals de Pau i Solidaritat, no es puguin celebrar de manera presencial. Tot plegat justament en un moment en què la covid-19 ha agreujat les situacions de desigualtat a les zones del planeta a què entitats, Consell i Ajuntament fan arribar la seva solidaritat.
Per això han decidit tornar a la plaça, un dels habituals espais de trobada amb la ciutadania. Les entitats s’hi presentaran d’una en una, per poder respectar les normes de seguretat sanitària establertes. De moment s’han programat vuit dates, fins al 22 de maig, els dissabtes al matí, a la plaça de l’Església.
Les entitats que protagonitzaran la programació són Solidaritat Castelldefels-Kasando, Solidaritat Sense Mons, Mans Unides, Malària 40, Promundo, Anepal, Malaika Solidària i Associació Castelldefels-Sàhara.
+INFO: facebook.com/CastelldefelsSolidaritatFoto: sckasando.org (arxiu)
Tota la informació del coronavirus a Castelldefels a un sol click
Servei Informatiu per WhatsApp
Servei Informatiu per Telegram
Ajuntament de Castelldefels
CastelldefelsTV.org
Ràdio Castelldefels
La Platja de Castelldefels
El temps a Castelldefels
Portal de les Entitats
·
Borsa de treball
↑ pujar©El Castell Digital – Ajuntament de Castelldefels
Plaça de l’Església, 1 – 08860 Castelldefels
T