20.4 C
Castelldefels
miércoles, mayo 22, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

La pandèmia ha entrat a més de l’11,7% de les llars de Castelldefels

Després d’un any de pandèmia, entre el 28 de març de 2020 i l’11 de març de 2021 s’han produït més de quatre mil dos-cents positius de coronavirus a Castelldefels, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat. Segons una enquesta recent, a principis de desembre de l’any passat la malaltia havia entrat a l’11,7% de les llars de la ciutat.

Desenvolupada entre el 20 de novembre i el 5 de desembre de 2020 pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública Gesop, per encàrrec de l’Ajuntament, aquesta enquesta sobre l’estat d’opinió a Castelldefels, que habitualment s’elabora cada dos anys, en aquesta ocasió presta especial atenció a com la població està vivint una situació conjuntural de tant de pes com la pandèmia global de covid-19.

L’enquesta s’ha interessat per les conseqüències que la pandèmia està portant a la població de Castelldefels. La meitat dels enquestats diu que els seus ingressos s’han reduït. Un 30% afirma que s’han quedat sense estalvis, i un 18% diu que té dificultats per pagar el lloguer o la hipoteca. El 15% ha perdut la feina i prop d’un 12% ha vist entrar la malaltia de covid-19 al seu domicili. A més, una de cada cinc persones entre les que mantenen els seus llocs de treball afirma que l’empresa on treballen està en risc d’haver de tancar.

En conjunt, el 37% de les persones enquestades expressen que estan patint o han patit dues o més de les afectacions esmentades per la crisi social provocada per la situació sanitària, una xifra que supera el 60% entre les persones nascudes a l’estranger i que s’acosta al 50% entre les persones d’entre 30 i 44 anys. Aquesta proporció és més alta entre les dones que entre els homes, i creix a mesura que el nivell d’estudis de la població disminueix. No obstant això, entre la gent gran no arriba al 25%.

Canvi d’hàbits

De cara al futur, la majoria dels ciutadans preveuen que haurà de fer canvis d’hàbits en diferents aspectes de les seves vides a causa de la pandèmia. Es tem que el 70% hagi de canviar molt o prou els seus hàbits d’oci, i un percentatge similar creu que canviaran les seves relacions socials. Mentrestant, sis de cada deu persones senten que a partir d’ara hi haurà diferències pel que fa a la seva mobilitat. Gairebé tres de cada quatre persones diuen que canviaran molt o bastant els seus hàbits de treball.

Hi ha més dones que homes entre qui diu que canviaran els seus hàbits molt o bastant en molts aspectes de la seva vida quotidiana suggerits per les enquestes. Haver de canviar també és una cosa que diuen més les persones estrangeres i, en general, les que més pateixen afectacions a causa de la pandèmia. En canvi, la gent gran argumenta en menor mesura que les seves vides canviaran després de la pandèmia.

No obstant això, pel que fa al futur immediat, la gran majoria, sis de cada deu, són optimistes, tot i que aquesta xifra se situa gairebé deu punts per sota de la registrada al maig del 2017.

Es van realitzar 600 entrevistes telefòniques amb persones seleccionades arran d’un mostreig basat en quotes creuades de sexe, edat i districte de residència, en atencióa la distribució real de la població en estudi. El marge d’error de l’enquesta de Gesop és de +/-4% per a un nivell de confiança del 95,5%.

Altres dades recollides per altres administracions ajuden a comprendre l’impacte socioeconòmic que ha tingut la covid a Castelldefels.

Baixa la feina i creixen els ERO

Les últimes dades recollides per l’Observatori Comarcal mostren que l’atur a Castelldefels el mes de febrer passat afectava 3.800 persones. A partir de febrer de 2020, després d’un any de pandèmia, l’atur a Castelldefels ha crescut un 39,1%. Segons aquestes xifres, 1.069 persones a la ciutat han perdut la feina aquest any des de l’esclat de la pandèmia.

Pel que fa a les demandes d’ocupació, van créixer un 207% a Castelldefels entre febrer de 2020 i gener de 2021, de 3.309 a 10.187.

Aquestes dades percentuals sobre destrucció d’ocupació i l’increment de la demanda subsegüent no són úniques a Castelldefels, sinó que són pràcticament idèntiques a la mitjana comarcal del Baix Llobregat. Una cosa semblant passa amb els expedients de regulació d’ocupació (ERO), que s’han produït a la nostra ciutat en xifres similars a la mitjana comarcal.

Al llarg del 2020 s’han produït a Castelldefels 1.105 expedients de suspensió de feina i 57 expedients de reducció de jornada laboral, que afecten 6.202 i 693 persones, respectivament. El mes de gener passat es van elevar 32 expedients de suspensió d’ocupació a Castelldefels, que afecten 117 persones, i sis expedients de reducció de jornada laboral, amb conseqüències per a 68 empleats.
L’ocupació hotelera cau

Un altre dels efectes de la pandemia és la restricció en la mobilitat, que afecta el turisme. Pel que fa al sector de l’hoteleria, ben present a la nostra ciutat, l’Observatori del Consell Comarcal va publicar fa uns dies el seu informe trimestral sobre l’ocupació hotelera al Baix Llobregat per al quart trimestre del 2020, una ocupació que va ser del 22% (una mica superior a la zona Delta).

vimeo
flickr
instagram
telegram
whatsapp

Tota la informació del coronavirus a Castelldefels a un sol click
Servei Informatiu per WhatsApp
Servei Informatiu per Telegram
Ajuntament de Castelldefels
CastelldefelsTV.org
Ràdio Castelldefels
La Platja de Castelldefels
El temps a Castelldefels
Portal de les Entitats
·
Borsa de treball
↑ pujar©El Castell Digital – Ajuntament de Castelldefels
Plaça de l’Església, 1 – 08860 Castelldefels
Telèfon: 93 665 11 50

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,800SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights