La Prensa Magazine número 265
La Prensa Magazine número 265. Sovint solem descuidar l’esmorzar. Un error, perquè l’esmorzar és el menjar
més important, tant pel desenvolupament del dia que tenim davant com per
l’equilibri alimentari global.
L’esmorzar és tan important, i per a molts nutricionistes molt més, com el
dinar o el sopar i té unes funcions molt precises:
Tonificar les cèl·lules. Després d’una nit de dejuni, l’organisme necessita
aigua, proteïnes, lípids i carbohidrats però també vitamines i minerals per
assegurar una reposició cel·lular.
Preparar la jornada. Durant la nit, el cos crea contínuament glucosa perquè
els òrgans vitals puguin funcionar. Al matí hem de recuperar tota l’energia.
Regular la gana, per tant, el pes. Quan ens saltem l’esmorzar afavorim un
sistema de compensació per part de l’organisme, així el cos reserva el greix
aportat en altres menjars. Està científicament demostrat que les persones que
no esmorzen són les que tenen més problemes de pes.
Fica-t’ho al cap: L’esmorzar és el menjar essencial del dia. Ha de cobrir,
almenys, el 25% de l’aportació energètica diària, és a dir, entre 400 i 500
calories segons les necessitats diàries de cadascú. No evitis el pa, millor si és
integren o de sègol, uns 100 gr són la mida ideal, no aporta res de greix.
Esmorza bé i disminueix després la ingesta al dinar i al sopar; esmorzar al
pobre convida a menjar més al migdia i a la nit.
Per Això, hem pensat que estaria be recollir en aquesta edició de LA PRENSA
MAGAZINE unes quantes receptes pensades en el primer àpat del dia, que en
ajudi a afrontar unes quantes hores fina l’hora del dinar. Tant de bo us
serveixin per a tenir un bon matí.
Consulta números anteriores