Què vol dir
Què vol dir. La rosa és un dels símbols de Sant Jordi i, en un sol dia, se’n compren milions a Catalunya. Es regalen a la parella, però també a la mare, a la filla, als avis o a una amistat especial. Les més habituals són les vermelles, però també hi ha flors d’altres colors i cada una té un significat diferent: amor etern, lleialtat, amistat, passió, amor impossible… Així que, aquest 23 d’abril, quan vagis a buscar la rosa, tingues en compte que el color sí que importa.Roses de Sant Jordi 2024
Què vol dir cada color?
Vermella: aquest color de rosa és la més típica i la que més es regala per Sant Jordi. És un símbol universal de l’amor romàntic i és la rosa ideal si li vols transmetre a algú el que a vegades és difícil de dir en paraules.
Groga: és el color de l’alegria i s’allunya del significat romàntic. És una mostra d’estima i, per això, és la millor opció si es vol regalar a un bon amic o amiga o a un familiar a qui li vols transmetre aquest sentiment de proximitat.
Blava: aquest color no existia abans del segle XXI, es va aconseguir amb enginyeria genètica. És un color carregat de misteri i màgia, com si parlés de coses impossibles. Aquesta rosa és ideal per regalar-la a aquella persona que desperta la teva curiositat o, també, a algú a qui vols animar a perseguir els seus somnis, per molt que semblin difícils de complir.
Blanca: el color de la puresa i dels nous inicis, el que parla de l’amor més genuí, el que no demana res a canvi i simbolitza un vincle fort i un gran respecte. Per això, la rosa blanca és ideal per regalar-la als pares, germans o gent propera per qui se sent una gran admiració.
Rosa: aquest color simbolitza l’harmonia, el benestar i la prosperitat. Aquesta rosa es pot regalar a les persones a qui se’ls vol transmetre un missatge de lleialtat i confiança.
Taronja: és el color que s’aconsegueix combinant el vermell i el groc, l’amor i l’amistat. Per això, les roses taronges són una opció per regalar a aquella amistat que, amb el temps, s’ha convertit en parella.
Què vol dir
Ara que ja coneixes el significat de cada color, podràs buscar la rosa que més s’adapti al missatge que vols transmetre-li a la persona a qui la regalis.
A part de la rosa tradicional, també pots apostar per l’originalitat i regalar roses comestibles, fetes a mà o altres opcions com les «roses eternes» o de pitiminí
Les roses i els llibres tornaran a omplir els carrers un Sant Jordi més. En concret, la previsió és que aquest 23 d’abril es venguin set milions de roses, un 20% més que l’any passat. Amb tot, tan sols un 1% seran de producció catalana, ja que la majoria venen de Colòmbia, Equador i Països Baixos.
La rosa vermella és la tradicional i la preferida per als catalans. El 90% opta per aquest color, molt influïts per la llegenda de Sant Jordi i per ser el símbol de l’amor. Però els darrers anys ha augmentat la venda d’altres colors com blanques, roses, grogues o fins i tot negres. També hi ha gent que aposta per alternatives a la rosa tradicional, sigui perquè no volen plantes o per ser més originals. A continuació repassem diverses opcions, algunes de comestibles.
Què vol dir
Rosa de maduixa
Una versió original i comestible de la rosa de Sant Jordi és fer-la tu mateix a partir d’una maduixa o maduixot. És molt senzill i tan sols es triga un minut a fer-la. Només cal un ganivet i un pal primet per fer-lo servir de tija (d’una piruleta, per exemple). L’únic que has de fer és anar tallant els «pètals» un a un, començant per la part més ampla, la que toca a les fulles, fins a arribar a la punta. Després poses el pal per la part central de les fulles i ja tindràs la rosa amb la seva tija.
Rosa de llaminadures
Una altra opció menys saludable és optar per una rosa feta de llaminadures. Normalment, és una opció adequada per a criatures, tot i que els dolços no entenen d’edats. Hi ha moltes opcions disponibles a les botigues i també per internet, tot i que també et pots animar a muntar-la tu mateix a casa com la de maduixa. A continuació pots veure una manera de fer-ho
Rosa de xocolata
Encara parlant de roses comestibles, també hi ha l’alternativa per als amants de la xocolata. Tot i que és menys freqüent, també hi ha l’opció de regalar una rosa de xocolata. En venen a diferents llocs, sobretot en pastisseries, per a tots els gustos: amb xocolata negra, amb llet o blanca. Però si tens traça, també pots intentar fer-la a casa
Què vol dir
Rosa de tela o feltre
Si prefereixes que la rosa et duri més temps i no t’importa si és natural o no, llavors tens l’opció de comprar roses de diversos materials com goma EVA, tela o feltre. Tot i que no és el mateix que la real i això es nota en l’aspecte, la rosa tindrà una llarga vida i no es pansirà. A continuació us deixem una de les maneres en què ho podeu fer a casa.
Rosa de paper
Una altra opció amb materials reciclables és fer un rosa de paper. Aquesta modalitat obre un món de possibilitats pràcticament infinites i posaran a prova les teves habilitats fent treballs manuals. Podeu consultar algunes guies per a aprendre a fer-ho en aquests vídeos
Si el que busques és una alternativa a la rosa tradicional, però vols que sigui una planta real, hi ha opcions com per exemple les «roses eternes» o les roses de pitiminí o minirroses.
«Roses eternes»
Les «roses eternes» són una manera original de regalar una rosa. La seva presentació és molt atractiva, ja que la flor va sense tija dins d’un recipient esfèric de vidre ple de molsa. La rosa ha passat per un procés de liofilització i, per tant, no està viva. L’avantatge és que sempre lluirà amb bon aspecte i no cal regar-la. Hi ha algunes empreses que s’hi dediquen, com per exemple Kokedamas Lucciana.
Què vol dir
Roses de pitiminí o minirroses
Les roses de pitiminí o minirroses són, com ja indica el seu nom, roses en miniatura. Tenen la mateixa forma que les tradicionals, però amb una dimensió molt més petita. Poden fer entre 20 i 100 centímetres. Aquestes roses venen d’una mutació d’algunes roses antigues i un grup d’híbrids de roses modernes de jardí que es trobaven a l’Europa del segle XVII i a la Xina.
RAC1
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa