Amanida de bacó
Amanida de bacó. L´encant d´aquesta recepta són les roses de bacó. Per elaborar-les, enrotllar
les tires de bacó en espiral, subjectar-les amb dos escuradents i rostir-les dins
un motlle per a magdalenes. En uns 20 minuts estaran a punt per dinar. En el
moment de muntar l’amanida, col·loqueu les fulles d’enciam com a base i
aneu col·locant la resta d’ingredients de forma decorativa. Acabar posant les
roses de bacó.
Amanida de bacó
Ingredients
- 150 grams d’enciam variat
- 150 grams de maduixots
- 12 talls de bacó
- Un parell de cullerades d’ametlles filetejades
PER A LA VINAGRETA - 3 cullerades d’oli
- 4 cullerades de vinagre d’arròs
- Una cullerada de salsa de soja
- Mitja culleradeta de sucre bru
- Sal i Wasabi (opcional)
- Amanida de bacó
Com fer l’amanida de bacó, maduixots i vinagreta
Elabora les roses. Enrotllar les rodanxes de bacó en espiral i subjectar-les amb
2 escuradents entrecreuats.
Greixar lleugerament un motlle per a magdalenes i col·locar les roses de bacó
als buits.
Rostiu-les al forn a 200º durant uns 20-25 minuts.
Preparar la vinagreta
Col·loquem tots els ingredients en un bol i ho batem amb varetes manuals fins
que emulsionin.
Ajustar de sal, si cal, i posar-hi una mica de wasabi, si ens agrada.
Muntem l’amanida i ho servim.
Repartim les fulles d’enciam als diferents bols.
Netejar els maduixots, rentar-los, picar-los i afegir-los als bols de l’amanida. A
continuació, amaniu-ho amb la vinagreta i remeneu-ho.
Servim les amanides amb les roses de bacó i amb les ametlles filetejades.
Idees per variar l’amanida de bacó, maduixots i vinagreta- Amanida de bacó
- Les roses de bacó encara estaran més saboroses si, en el moment d’enrotllar
les tires, hi afegim una mica de formatge (havarti, emmental, gouda…). - En lloc de maduixots, podem utilitzar gerds, móres, nabius…
- Aquesta amanida també quedarà molt bé amb boletes de meló o trossets de
mango o de papaia.
Tot això al nostre gust.
Recepta de la cuinera Amanda Laporte
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa