Grasolets de bacallà
Variants
Es pot afegir-hi ou batut
Es poden acompanyar d’enciam
Podem escaldar el bacallà prèviament
Grasolets de bacallà
Ingredients
250 gr de bacallà esfilagarsat dessalat
125 gr de farina
100 ml d’aigua o llet
Julivert fresc
2 o 3 alls
Mig paquet de llevat en pols tipus «Royal»
Oli per fregir
Grasolets de bacallà
Preparació
Posem el bacallà a dessalar el dia abans.
Preparem tots els ingredients.
D’altra banda, barrejarem un bon raig d’oli amb l’all, julivert fresc i una mica
de sal.
Li passarem la batedora elèctrica.
Podem picar a mà l’all i el julivert fresc, però no ens quedarà tan fi.
En un bol hi aboquem la llet, la farina i l’impulsor químic. Amb mig sobre en
tindrem prou.
Ho remenem una mica i incorporem un ou sencer.
Afegim també quatre o cinc cullerades grans de la picada d’all i julivert que
hem fet. No la posem tota si no cal. El sobrant el reservarem a la nevera per a
futures elaboracions.
Grasolets de bacallà
Ho barregem tot junt i finalment afegim el bacallà ben picat.
Remenar fins a obtenir una pasta que se’ns quedi enganxada al dit.
Escalfem abundant oli en una paella per fregir i quan estigui candent
aboquem una cullerada de pasta.
Donem la volta fins que tingui un bonic aspecte.
Ho reservem sobre un paper absorbent.
Anem fent amb paciència les grasoletes.
Els servirem calents.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa