Macarrons del cardenal
Ingredients
- 200 gr. de macarrons
- 200 gr de secret ibèric
- 500 ml. de nata
- 125 gr. de parmesà ratllat
- Dues cebes de Figueres
- Quatre tomàquets madurs
- Sal i pebre negre
- Oli d’oliva
- Macarrons del cardenal
Elaboració
Començar un sofregit amb les cebes molt picades i els tomàquets, sense pell
ni llavors.
Escalfar oli en una paella i sofregir les cebes amb un pessic de sal fins que
estiguin caramel·litzades.
Afegir el tomàquet i prosseguir amb el sofregit fins a obtenir una textura de
melmelada.
Talleu el secret ibèric a dauets, assaoneu-ho amb sal i pebre, i salteu-lo en
una paella amb una mica d’oli.
Reduir la nata a la meitat en un cassó. Afegir 100 gr. de parmesà i remenar
fins que es desfaci.
Coeu els macarrons en abundant aigua salada uns 10 minuts o el temps que
indiqui el fabricant. Escórrer i reservar.
Poseu una capa de macarrons a la base d’una safata de forn. Cobrir amb una
mica de crema de formatge, sofregit i carn. Repetir de nou el procés i acaba
amb una capa de macarrons i crema de formatge.
Escampar-hi el formatge parmesà restant.
Introduir la safata al forn a 190 °C, gratinats i calor avall, a la penúltima
posició.
Enfornar fins que el formatge estigui daurat.
Recepta i foto: Carles Gaig
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa