Arròs sec de bacallà
Ingredientes
400 g de bacallà dessalat
100 g de brotets de coliflor
50 g de grans de faves
½ menat d’espàrrecs de marge
100 g de mongetes tendres
100 gr de tirabecs
50 gr de pèsols
1 ceba
2 tomàquets de penjar o 4 cullerades de tomàquet triturat natural
2 alls
5 tassetes d’arròs
Oli d’Oliva
Sal
Pebre
Safrà molt
Arròs sec de bacallà
Com ho fem
Posar una olla al foc
amb un litre i mig d’aigua. Netejar els brots de coliflor, els tirabecs, les mongetes tendres i els
espàrrecs. Desgranar els pèsols, treure els fils dels tirabecs i partir-los per la meitat. Eliminar la
part fibrosa dels espàrrecs i trossejar-los. Quan bulli l’aigua de l’olla, tirem els pèsols, els
espàrrecs, els grans de faves i les mongetes tendres. Als deu minuts, afegim el bacallà i els brots
de coliflor. Quan estiguin gairebé cuites totes (al dente) les verdures, les colem i les tornem a
l’olla al foc amb el brou. Ho mantenim al foc. No ha de perdre el bull. Afegim el safrà mòlt. El
provem de sal.
Pelem i piquem els alls i la ceba. Ratllem els tomàquets de penjar.
Posem una paella d’arrossar al foc amb una mica d’oli d’oliva. Quan estigui calent hi tirem la
ceba i l’all picats i baixem el foc al mínim. Salpebrem i sofregim el conjunt fins que la ceba estigui
transparent.
Ara, incorporem el tomàquet de penjar i continuem sofregint el conjunt fins que el tomàquet de
penjar tingui un aspecte brillant. Ara, tirem l’arròs i el sofregim fins que quedi una mica
transparent. Bolquem dins de la paella 10 tasses (la mateixa que hem fet servir per mesurar
l’arròs) del brou de l’olla i les verdures. Incorporem els pèsols. Distribuïm bé les verdures dins de
la paella i no tornem a remoure fins que acabi la cocció.
Coem cinc minuts al màxim i cinc minuts al mínim. Apaguem el foc i tapem la paella amb un drap
de cuina o paper de diari. Ho deixem reposar durant 5 minuts més i ja podem servir.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa