Ingredients
• 500 gr de pèsols tendres
• Un kg de carxofes
• 4 cullerades de tomàquet fregit
• Una dent d’all
• ½ ceba
• Una llesca de pa fregit
• 50 gr de pernil serrà tallat a daus
• Uns grans de pebre
• ¼ culleradeta de comí
• Sal
• 3 cullerada d’oli d’oliva verge extra
• ½ culleradeta de farina
• 4 ous
Preparació
Desgranar els pèsols i posar-los a coure en aigua bullint durant 10 minuts.
Colar i refrescar en aigua freda. Si canviem els pèsols per faves o per uns
espàrrecs verds està igualment espectacular.
Treure les fulles a les carxofes i deixar el cor només. Posar-les a coure en una
olla exprés, amb una mica d’aigua i sal, el temps que triga a pujar la vàlvula
de l’olla. Retirar i guardar el brou.
Fregir l’all sencer en una paella amb una mica d’oli d’oliva verge extra.
Reservar en un morter.
Fregir una llesca de pa en aquest oli, i posar en el morter, al costat dels
comins i una mica de pebre.
Picar la ceba i fregir-la en una cassola plana que es pugui ficar al forn, amb
tres culleres d’oli d’oliva verge extra.
Tirar el pernil i deixar que es sofregeixi una mica.
Ofegar una mica de farina, afegir el tomàquet fregit i donar unes voltes.
Incorporar els pèsols, les carxofes i el caldo de cocció de les carxofes. La
quantitat serà la suficient per cobrir les verdures per la meitat.
Fer la picada picant els ingredients que tenim al morter.
Quan estigui bullint 5 minuts, incorporar la picada al guisat. Deixar bullir uns
minuts, fins que veiem que la salsa redueix i espessa una mica.
Tirar els ous a la cassola, posar als rovells una mica de sal i deixar 3 minuts a
foc.
Escalfar el forn i posar el grill fluix i ficar la cassola més amunt de la meitat
dels darrers 4-5 minuts. Vigilar que el rovell quedi una mica quallada però no
dura.
Recepta i foto: Su (Webos Fritos)