Patates farcides
Patates farcides Procurem triar patates mitjanes, de mida molt similar perquè la cocció sigui
uniforme, a 180 graus. Després, només hem de tallar una tapa i buidar la
polpa, quan no cremi, per barrejar-la amb el bacó i el formatge. Queden
millor si deixem la pell, ben rentada abans.
Patates farcides
Ingredients
4 ous
4 patates grans
100 grams de bacó
100 grams de formatge parmesà en un tros
Branques de julivert
Sal i pebre
Patates farcides
Com fer-ho
Escalfar el forn a 180 º.
Rentar les patates sota el raig de l’aixeta, raspallant-les per eliminar les
restes de terra, i les assequem.
Embolicar-les en paper d’alumini, disposar-les a la placa i rostir-les
aproximadament durant una hora, fins que estiguin tendres. Retirar-les,
esperar que es refredin del tot i eliminar el paper envoltant.
Fer un tall longitudinal a la part superior de les patates i obrir-les fent-ne una
tapa.
Rentar una branqueta de julivert i picar-la fina.
Eliminar la corna del bacó, i tallar-lo a daus petits.
Passar el formatge per un ratllador de forats petits.
Retirar la major part de la polpa de les patates, amb cura de no trencar la
pell, i aixafar-la.
Barrejar la polpa picada amb tres quartes parts del bacó i la mateixa
quantitat de formatge ratllat, i ho empolvorem amb sal i pebre.
Repartir aquesta preparació al buit de les patates, sense emplenar-les del tot
i trencar-hi un ou per sobre a cadascuna.
Distribuir per sobre la resta del formatge i del bacó, i escampar-hi el julivert
picat.
Col·locar-les a la placa i enfornar-les 15 minuts a 180º, fins que la clara dels
ous es qualli.
Retirar-les i servir-les de seguida, ben calentes, amb la resta del julivert.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa