Quina és l’hora perfecta
Quina és l’hora perfecta. Tot el que mengem o bevem ens fa un efecte o altre en funció de molts factors. I entre aquests factors, un dels que més hi influeix és el temps, el moment del dia que decidim consumir aquell aliment o beguda.
Partint d’aquesta premissa, ens plantegem quin és el moment que el cafè ens fa més efecte. Aquell primer cafè del dia que ens desperta i ens espavila per a les hores de feina que vindran. Doncs un expert explica quin és el millor moment, i per què.
El dietista Pablo Ojeda, col·laborador de diversos mitjans de comunicació, té molt clar en quin moment cal prendre el cafè del matí.
Com explica l’expert, l’hora ideal per prendre el cafè és entre 30 i 45 minuts després de despertar-nos. Quan et lleves, ho fas gràcies al fet que et trobes en el teu nivell més alt de cortisol, l’hormona de l’estrès.
Si en aquest mateix moment prens un cafè, que és un altre estimulant, interferirà amb el cortisol i no et farà l’efecte que busques. Si vols que el cafè t’espavili, ha de ser passada una estona d’haver-te llevat.
Ojeda afegeix que la quantitat màxima recomanada de cafeïna són 400 mil·ligrams al dia, que equivaldria a unes quatre o cinc tasses de cafè.
Víctor Endrino Cuesta. Redactor de RAC1