Potatge de cigrons
Ingredients per a 6 racions
600 gr. de cigrons secs
Tres dents d’all (per bullir els cigrons)
350 gr. d’espinacs frescos
Dues cebes grans
Quatre dents d’all
Un parell de tomàquets madurs
El brou de coure els cigrons
Una cullerada rasa de pebre vermell dolç
Sal
Oli d’oliva
per a les mandonguilles:
600 gr. carn picada (vedella, porc, pollastre o barrejada)
Un gra d’all picat
Julivert picat
Sal
Pebre negre molt
Dos ous sencers
Dues cullerades plenes de pa ratllat
Farina per enfarinar
Potatge de cigrons
Com fer-ho
Per coure els cigrons, posar-los en remull amb aigua freda durant 12 hores.
L’endemà escorreu l’aigua i renteu-los.
Poseu una olla al foc amb les 3 dents d’all, sense pelar i quan bulli, afegiu-hi
els cigrons escorreguts; coeu-ho fins que estiguin a punt, entre 40 minuts i
una hora.
Quinze minuts abans de retirar-los del foc, saleu-los.
Es poden coure amb antelació i guardar a la nevera fins a 3 dies, o congelar
fins que els hàgim d’utilitzar.
Si utilitzeu cigrons comprats cuits, rentar-los en treure’ls del pot, i no guardar
el suc que porten, millor posar brou de verdures, de pollastre, o aigua a la
cassola.
Potatge de cigrons
El dia anterior, barrejar tots els ingredients de les mandonguilles, excepte la
farina i reservar a la nevera en un recipient tapat, fins al dia següent.
Renteu els espinacs, escaldeu-los amb poca aigua i sal; retirar-ho de l’aigua i
deixar refredar. Quan estiguin freds, tallar i esprémer bé. Reserveu-ho.
Feu les mandonguilles amb les mans i enfarineu-les; fer caure la farina
sobrant.
Fregir-les amb un raig d’oli, deixant-les ben daurades per tot arreu. Reservar.
En el mateix oli, afegiu-ne si cal, sofregiu la ceba i els alls, tot tallat molt
petit, perquè amb la cocció posterior es desfacin.
Quan la ceba estigui ben cuita, afegiu-hi els espinacs; coure-ho un parell de
minuts i després afegir el pebre vermell i el tomàquet pelat, sense llavors i ratllat o triturat. Coure-ho 3 ó 4 minuts i afegir les mandonguilles i part del
brou de coure els cigrons.
Coure-ho 15 minuts, amb la cassola tapada i amb poc foc.
Passats els 15 minuts, afegir-hi els cigrons i més caldo si cal.
Tapeu la cassola i coeu-ho 15 minuts més a foc baix.
Serviu-ho a taula ben calent.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa