Rosquilles fregides
Rosquilles fregides. A cada casa hi ha una recepta pròpia. Aquestes porten anís
però en podem prescindir, encara que el licor queda molt evaporat en cuinar-
se a una alta temperatura, com en aquest cas.
Rosquilles fregides
Ingredients:
- Un ou
- Tres cullerades soperes de sucre
- Un sobre de gasoses (un blanc i un altre blau)
- Tres cullerades soperes d’oli d’oliva o gira-sol
- Tres cullerades soperes d’anís dolç
- Tres cullerades soperes de llet
- Una llimona (només la ratlladura)
- 200 grams de farina
- Un raig d’oli de gira-sol per fregir
- 50 grams de sucre per arrebossar
- Rosquilles fregides
Com fer-ho:
Primer, bateu l’ou amb les tres cullerades de sucre.
Incorporem l’oli (de gira-sol en aquest cas), l’anís dolç i els paperets de
gasoses. Veurem que es forma una escuma blanquinosa en remenar.
Hi afegim la llet i la ratlladura de llimona i ho integrem bé.
Afegir la farina, però no la tirem tota, ja que anirem veient la consistència ja
que ha de quedar una massa una mica enganxosa. Si necessitem més farina,
podem afegir-la però no cal passar-hi perquè les rosquilles no quedin durs.
Afegiu-hi un bon raig d’oli de gira-sol en una paella àmplia i aneu escalfant-
ho. Mentre s’escalfa l’oli, ens greixem les mans amb una mica d’oli per poder
manipular la massa de les rosquilles que haurem deixat una mica enganxosa i
els anem donant forma. El millor és agafar una petita porció i fer un forat al
centre.
Anem fregint les rosquilles a poc a poc, no posar gaires alhora a l’oli. Primer,
daurarem per una cara i després per l’altra.
Un cop fregits, els anem passant a un plat amb paper de cuina absorbent
perquè deixin anar l’excés d’oli.
I encara calents, els arrebossarem amb el sucre.
Truc: és millor arrebossar-los en calent i menjar-los preferiblement el mateix
dia, però si ens han sobrat els podem guardar ben tapats en una llauna
allunyats de la llum directa.