12.6 C
Castelldefels
martes, abril 20, 2021

Llenties amb lacón i verdures

Ingredients per a 6 comensals
• 500 g de llenties
• Aigua
• 300 gr de lacón cuit
• Un full de llorer
• Tres pastanagues belles
• Una ceba mitjana
• Un porro
• Una patata gran
• Un tomàquet madur gran
• Sal – no cal molta-
• Dues cullerades d’oli d’oliva
Preparació
Deixar les llenties en aigua durant tota la nit.
Escórrer les llenties i posar-les en una olla a pressió, amb aigua freda en
suficient quantitat perquè coguin bé i no es quedin seques, però que tampoc
surin. Per mig quilo de llenties més o menys uns dos litres i quart d’aigua.
Juntament amb les llenties, posar la fulla de llorer, la ceba i el porro, enters i
rentats, dues pastanagues senceres i pelades, tomàquet rentat i sense pelar, i
la patata pelada i partida en quadradets. Peleu la pastanaga que ens queda i
partir-la en rodanxes, donant forma de flor a les rodanxes, i tirar també a
l’olla. Afegir el braó en un tros.
Posar l’olla a foc sense la tapa.
Quan comenci a bullir, treure l’escuma que comença a sortir i tancar l’olla.
Deixar coure aproximadament uns 12-15 minuts, depenent de l’olla i del
llegum. Passat aquest temps, obrir l’olla, i passar a un got de batedora les
pastanagues senceres, la ceba, el porro, el tomàquet -al qual li llevarem la
pell, que surt de sola i uns quants trossos de patata. Batre-ho i reservar.
Posar en una paella les dues cullerades d’oli i quan estigui calent, retirar-lo de
el foc i afegir les verdures passades, posant immediatament una tapa, ja que
salta molt. De nou al foc, deixar que es sofregeixi uns minuts, a foc mitjà-
baix. Donar-li voltes amb una cullera de fusta de tant en tant.
Posar les llenties de nou al foc i tirar el sofregit de verdures per sobre. És el
moment de posar la sal. Moure el llegum a força de moure la cassola amb les
nanses. Terminantment prohibit ficar la cullera a la cassola a hores d’ara.
Tenir un minut coent i retirar de foc. Quedaran amb una textura perfecta.

Recepta i foto: Su (Webos Fritos)

Lentejas

Related Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

Stay Connected

21,753FansMe gusta
2,391SeguidoresSeguir
17,500suscriptoresSuscribirte
- Publicidad -

Latest Articles