15 C
Castelldefels
miércoles, abril 17, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

La llei trans catalana oferirà als 12 anys un mediador si els pares rebutgen el tractament

La llei trans

La llei trans. La Generalitat ha publicat l’avantprojecte de la llei integral de reconeixement al dret a la identitat i expressió de gènere, coneguda popularment com la llei trans catalana. L’objectiu és donar un marc normatiu estable i fer un pas més en l’exercici efectiu del dret a la lliure autodeterminació de gènere

El text estableix també els drets d’aquest col·lectiu. Un d’aquests, per exemple, és que les persones d’entre 18 i 23 anys que hagin patit violència o discriminació per aquest motiu puguin cobrar la renda garantida de ciutadania. L’expulsió de la llar és un dels supòsits que es contemplen, i el Govern haurà d’elaborar un programa per atendre aquestes persones.

Horizontal
L’avantprojecte de la llei trans catalana reconeix el dret dels joves a cobrar la renda garantida de ciutadania en cas de violència o discriminació. Neus Bertola / ACN

La llei trans

La norma, que l’executiu ha sotmès ja a la fase d’informació i audiència pública, també contempla altres aspectes com la prohibició de les teràpies d’aversió, conversió o contracondicionament, encara que comptin amb el consentiment de la persona o del seu representant legal. 

Avantprojecte llei trans

L’opinió dels menors de 12 a 15 anys haurà de ser respectada

Pel que fa als menors, l’avantprojecte prohibeix tant al sistema sanitari públic com al privat fer qualsevol modificació dels òrgans sexuals en infants de menys de 12 anys, excepte en casos que sigui necessari per a la seva salut.

A partir dels 12 i fins als 15, però, la seva opinió haurà de ser respectada a l’hora d’accedir a determinats tractaments mèdics. Si la seva decisió no compta amb el vistiplau dels seus tutors legals, el text indica que podran anar a mediació. Per a menors de 16 anys o més, només caldrà el seu consentiment.Llegeix també

El govern espanyol aprova la llei trans, que permet el canvi de sexe al DNI a partir dels 12 anys

La llei trans

JORDI ARMENTERAS

Horizontal

Tot menor, això sí, haurà de rebre informació «adaptada a la seva edat, maduresa i comprensió» perquè tant ell com els seus representants legals puguin prendre una «decisió lliure i informada».

Accés a tècniques de reproducció assistida

En l’àmbit sanitari, el text remarca que el sistema de salut pública de Catalunya haurà d’atendre les persones trans i intersexuals seguint els principis de lliure autodeterminació de gènere, no discriminació i assistència integral

A més a més, l’administració haurà de garantir l’accés a aquestes persones i a les seves parelles a les tècniques de reproducció assistida i haurà de garantir una cartera de serveis quirúrgics que permetin la modificació de la persona trans. En general, s’estableix l’obligació d’establir un model d’atenció a la salut de les persones trans i les intersexuals.

Parlament de Catalunya
El Govern ha sotmès ja a la fase d’informació i audiència pública l’avantprojecte de llei. Parlament de Catalunya

La llei trans

Una tercera opció a formularis i documents oficials

D’altra banda, i ja en l’àmbit administratiu, l’avantprojecte de la llei trans catalana estableix que les administracions públiques hauran d’incorporar tres opcions en els formularis i els documents oficials: home, dona i no-binari.

També hauran de donar solucions perquè es tracti les persones d’acord amb el seu nom i identitat de gènere, independentment que siguin menors d’edat o no, i sense necessitat de cap informe mèdic o psicològic. En paral·lel, caldrà formar els treballadors i incorporar clàusules dirigides a no discriminar les persones trans com a criteris d’adjudicació o condicions especials als concursos per a contractes públics i subvencions.

Horizontal
Un jove es manifesta durant una mobilització LGTBI. EFE

Garantir la participació de persones trans o intersexuals en competicions

L’articulat considera violència familiar qualsevol forma de violència exercida en l’àmbit familiar per raó d’identitat de gènere, expressió de gènere o diversitat en el desenvolupament sexual. S’inclou també impedir el lliure desenvolupament als menors per aquests motius.

I en l’àmbit esportiu, aquelles activitats esportives en què la Generalitat tingui plenes competències de reglamentació esportiva, s’haurà de garantir la participació de les persones trans o intersexuals d’acord amb la identitat de gènere que es manifesti.Llegeix també

Les atletes trans no podran competir en proves femenines internacionals

RAC1

sebastian coe

Amb persones en situació de privació de llibertat en dependències policials o judicials, cal garantir el seguiment de qualsevol tractament mèdic o hormonal i ha de facilitar que puguin ser ubicades en unitats o centres penitenciaris d’acord amb la identitat que manifestin.

La llei trans

L’avantprojecte compta amb un règim sancionador

La llei inclou un règim sancionador amb tres tipus d’infraccions. Per a les lleus, estima una multa d’entre 300 i 10.000 euros; per a les greus, d’entre 10.001 i 40.000 euros, i per a les molt greus, d’entre 40.001 euros i 500.000.

Avantprojecte de llei.
RAC1

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights