Crema
Entre les propietats nutricionals del bròquil cal destacar els seus
grans beneficis a l’hora de controlar el pes a causa de la poca
aportació calòrica i alhora amb alts nivells de minerals, vitamines,
etc.
Crema
Ingredients
Un quilo de bròquil
50 grams de mantega
250 ml de nata (35% matèria greix
Sal, pebre i oli d’oliva.
Crema
Elaboració
Netejar amb cura el bròquil per no fer malbé els arbres.
Traiem les branques més grosses i reservem les més fines ja que
podem utilitzar-les per cuinar-les com si es tractessin d’espàrrecs de
marge.
En aigua bullint amb sal posem les branquetes de bròquil juntament
amb dos alls aixafats durant vuit minuts.
Quan estigui cuit traiem i refredem perquè no es continuï coent amb
la calor residual.
En una paella, posem els 50 gr de mantega juntament amb la nata i
ho escalfem fins que comenci a prendre un color daurat. En aquest
moment afegim el bròquil i posem una mica de pebre acabat de
moldre.
Deixem coure uns 6 o 7 minuts més o fins que la nata comenci a
espessir.
En aquest punt retirem del foc i ho servim calent.