El truc de Karlos Arguiñano
El truc de Karlos Arguiñano. Preparar la beixamel, donar-hi forma, arrebossar-les, fregir-les… cuinar croquetes pot ser una tasca molt pesada, però hi ha alguns trucs que ajuden a accelerar el procés. Karlos Arguiñano, un dels cuiners més familiaritzats amb el receptari tradicional, ha explicat a Antena 3 un mètode senzill i efectiu per aconseguir-ho que a continuació t’expliquem perquè puguis celebrar el Dia Mundial de la Croqueta (és aquest dilluns, 16 de gener) en condicions.
Mentre preparava unes croquetes de xistorra, el cuiner va treure temps per revelar-ho: «Us explicaré com elaborar croquetes ben ràpid a casa, sense necessitat de fer-les d’una en una«, explicava, i a continuació va revelar el seu truc. Un cop la massa estigui a punt, diu que l’únic que cal fer és donar-li forma de xurro i anar-hi empolvorant farina. Quan l’hàgim estirat bé, la tallem a trossos de la mateixa mida i que no siguin gaire grans. En aquest vídeo es veu clarament el procés.
El truc de Karlos Arguiñano
El pas següent consisteix a arrodonir els trossos que hem obtingut de la massa, sempre que les vulguem rodones. Si les preferim amb la forma tradicional de la croqueta, cal modelar-les cap als costats. Seguint aquest consell anirem més de pressa que donant forma a cada croqueta per separat. Després només quedarà cobrir-les amb l’ou, arrebossar-les i fregir-les.
Per aconseguir unes croquetes perfectes també és important tenir cura de la selecció dels ingredients, que han de ser de la qualitat més bona possible. Deixar reposar la massa i triar l’oli adequat per fregir és una altra de les claus: ha de ser d’oliva, però suau, així no s’emmascararà el gust de les croquetes.
Abans de posar-les a la paella hem d’assegurar-nos que l’oli és abundant (les croquetes han de quedar-hi submergides) i que està ben calent, i un cop fregides cal col·locar-les sobre paper absorbent per evitar l’excés de greix.
Aquest article s’ha publicat originalment a ‘La Vanguardia’. RAC 1