Llenties
Llenties. L’ideal és deixar les llenties en remull per tota la nit o entre 4 i
6 hores perquè s’estovin abans de la cocció i reduïm el temps que les haurem de cuinar.
Ingredients
2 tasses de llenties (prèviament remullades).
1 ceba gran picada.
2 dents d’all picades.
1 pebrot vermell picat.
1 pebrot verd picat.
2 pastanagues pelades i tallades a cubs petits.
1 papa (patata) gran pelada i tallada a cubs.
2 tomàquets sense pell, tallats a daus.
1 culleradeta de pebre vermell dolç.
1 fulla de llorer.
Sal i pebre al gust.
Oli d’oliva.
8 tasses daigua o brou.
Julivert fresc.
Com preparar-les, pas a pas
En una cassola, escalfeu una mica d’oli d’oliva i afegiu-hi la ceba i l’all picats.
Saltar uns minuts fins que estiguin lleument daurats.
Afegeix els pebrots tallats i cuinar a l’oli per uns minuts més.
Incorpora-hi les pastanagues i la papa tallades i remena-ho amb la resta de les verdures, cuina-
Després afegir els tomàquets picats i remenar.
Quan les verdures estiguin tendres afegir les llenties, l’aigua o brou, el pebre vermell dolç i la fulla de llorer.
Salpebra-ho i barreja-ho tot suaument.
Portar a ebullició i després reduir el foc al mínim. Tapar la cassola i cuinar les llenties
durant aproximadament 45/50 minuts, o fins que les verdures estiguin cuites i tendres.
És important regirar de tant en tant i prestar atenció al líquid durant la cocció, per assegurar-se
que les llenties estiguin sempre cobertes i no s’enganxin al fons.
Quan les llenties estiguin cuites, rectificar de sal i pebre si és necessari.
Deixeu-ho reposar uns minuts abans de servir.
Serviu-ho calent i amb unes fulles de julivert per sobre.