Macedònia de fruites
Macedònia de fruites. La crema de iogurt aporta un molt bon toc de frescor, ja que la llet amb què
s’elabora va infusionada amb menta. Podem prescindir-ne i muntar una
senzilla macedònia només amb la fruita, però es recomana la recepta tal
qual. Podem canviar les fruites al gust segons la temporada
Ingredients per a quatre comensals
Llet 125 ml
Unes fulles de menta fresca
Iogurt grec
Una albercoc
Un préssec
Una pruna vermella
Una pruna groga
Un tall de meló
Nous pelades
Com fer-ho
En un cacet, escalfem la llet juntament amb les fulles de menta. Quan
arrenqui el bull, apaguem el foc, tapem i deixem infusionar durant 15 minuts.
Retirem les fulles menta i barregem la llet infusionada amb el iogurt.
Ho guardem a la nevera perquè refredi bé.
Quan servim la macedònia (pot ser just abans de dinar) rentem bé totes les
fruites i les tallem al gust, retirant els ossos corresponents. El meló es pot
preparar en boletes o trossejar a daus o làmines.
Emplatem cada ració amb un llit de crema de iogurt i, a sobre, repartim les
fruites per la superfície. Afegim nous (tallades a meitats o picades, al gust)
per aportar un toc de cruixent.
Decorem amb fulles de menta fresca i servim immediatament.
Podem acompanyar-ho amb una bola de gelat vainilla.