Pollastre farcit. És perfecta com a recepta de Nadal, un gran plat principal en qualsevol dels sopars o menjars de celebració que tenim molt a la vora.
Ingredients per a 12 persones
Pollastre desossat per complet d’1.5 kg
Pit de pollastre picat 500 gr
Llom de porc picat 500 gr
Pernil serrà picat 250 gr
Pa ratllat 35 gr
Un parell d’ous 2 peces
Brou de pollastre concentrat una pastilla
Orellons picats 50 gr
Panses sultanes 50 gr
Pedro Ximénez mitja copa
Canyella mòlta 3 grams
Sal i pebre negre mòlt
Mantega en pomada o fosa 20 gr
Cava una copa.
Com fer el pollastre farcit
En un recipient fons preparem el farciment.
Barregem el pit de pollastre picat, el llom de porc picat, el pernil serrà picat, el pa ratllat, els ous batuts, la pastilla de brou de pollastre esmicolada, els orellons picats, les panses sultanes el Pedro Ximénez (que podem substituir per brandi), la canyella mòlta, un pessic de pebre negre mòlt i una culleradeta de sal.
Obrim el pollastre per la part inferior i introduïm el farciment a poc a poc, amb cura per a nestripar la carn ni la pell. Cosim l’obertura amb agulla i fil.
Untem el pollastre amb mantega fosa per tots costats, salpebrem generosament i el
col·loquem en una safata de forn folrada amb paper d’alumini lleugerament greixat.
Rostim al forn, escalfat a 200 °C, durant 2 hores, cobert amb una làmina de paper d’alumini.
Transcorreguda la primera hora, reguem el pollastre amb el cava i retirem el paper d’alumini.
Durant l’última hora de forn el pollastre es pot daurar en excés, així que convé estar atents per si cal cobrir-ho de nou amb el paper retirat.
Després del temps de forn retirem la safata i deixem temperar durant una hora, mínim, abans de tallar i servir. Millor si ho deixem dos o tres hores, fins i tot d’un dia per a un altre.
El pollastre farcit pren cos amb el repòs i resulta més fàcil de tallar en fred.
Servim amb els sucs del rostit, que espessim escalfant a foc suau, remoguen sensa parar amb una culleradeta de farina de blat.