Croquetes
Ingredients per a 6 racions
Llet sencera 600 ml
Mantega una cullerada sopera
Farina de blat una cullerada sopera satisfeta
Pernil molt picat 100 gr
Un parell d’ous cuits
Un parell d’ous per embolicar les croquetes
Pa ratllat per embolicar les croquetes
Croquetes
Com fer-les
Piquem bé el pernil perquè quedi en daus molt petits.
En una paella, posem la mantega i la farina i quan la mantega es fon remenem
i afegim la meitat del pernil, perquè aquest quedi embolicat en aquesta
massa o roux.
Molt a poc a poc, anem afegint la llet a rajoles, deixant que la massa la vagi
absorbint abans d’afegir-ne més.
D’aquesta manera, mai no ens sortiran grumolls, mentre que si afegim tota la
llet de cop, haurem de treballar més remenant per dissoldre’ls.
Mentrestant, coem els ous i els pelem, picant-los també molt finament.
A mesura que la beixamel va espessint i acabem d’afegir tota la llet, anem
provant de sal, perquè el pernil pot ser suficient per assaonar la pasta de
croquetes. Quan pràcticament estigui al punt, afegim la resta del pernil i l’ou
dur picat.
Croquetes
Sabrem que ja està llesta quan tota la paella s’ompli de bombolles, i en
remenar la pasta faci un soroll amb la paella, formant caminets o passadissos
en passar la cullera. Traiem la beixamel i la deixem refredar en una plata.
Podem cobrir-la amb film de cuina perquè no faci crosta.
Quan la pasta està ben freda, formem les croquetes i les emboliquem en ou
batut i pa ratllat, fregint-les en oli molt calent en tandes de quatre o cinc
peces. Així aconseguim que no s’obrin i arribin a taula amb un aspecte
desitjable.