Ingredients Pizza casolana
Un quilo de farina de força
Una culleradeta de sal fina
Dues tasses i mitja d’aigua tèbia
Dues cullerades soperes d´oli d´oliva
30 grams de llevat fresc
Com fer una Pizza Casolana
El primer que farem és barrejar en un recipient l’aigua tèbia amb el llevat
fresc.
Per elaborar una massa per a pizza casolana fàcilment podem utilitzar aquest
tipus de llevat o fer una massa de pizza amb llevat sec, ambdues són vàlides.
En cas que preferim la seca, l’haurem de barrejar amb la farina i si, per
contra, preferim la fresca, és fonamental barrejar-la amb aigua tèbia.
El llevat fresc és el que es ven en bloc i s’ha de conservar al frigorífic.
En general, uns 30 grams de llevat fresc equivalen a uns 10 grams de llevat
sec, tinguem-ho en compte per si volem fer servir un llevat diferent del
d’aquesta recepta de pizza italiana.
Quan hàgim barrejat el llevat amb l’aigua, hi afegim les dues cullerades d’oli.
Barregem bé perquè s’hi integrin tots els ingredients.
Abans que la preparació es refredi, afegim en un bol ampli la farina de força i
la sal, formant amb això un volcà. Abocar la barreja anterior al centre.
Ara és quan hem de començar a amassar bé fins que notem que la massa de
pizza casolana deixa d’enganxar-se a les mans i la podem manejar sense
problemes.
Quan tinguem la massa de pizza esponjosa llista, haurem de donar forma de
tub llarg i tallar-la a 4 particions.
Després, fem una bola amb cada partició i ho tapem amb un drap net i sec.
Ho deixarem reposar durant 45 minuts. Veurem que, de mica en mica,
comença a duplicar-ne el volum.
Cada bola de massa servirà per fer una pizza casolana normal.
Passat el temps corresponent, empolvorar una mica de farina sobre una taula,
agafem una de les boles i la col·loquem sobre ella.
Ara l’estenem amb les mans estirant des del centre cap als costats, donant
forma circular. Si disposem de corró també el podem utilitzar perquè quedi
més fina la massa.
Un cop estirada, ja podem afegir la salsa per a pizza casolana i els ingredients
que preferim.