Ingredients per a 4 persones
Quatre quarts de darrera de pollastre amb os i pell
Vinagre de poma
Oli d’oliva verge extra
Un par de taronges
Safrà en pols (un sobre)
Un parell de dents d’all
Pebre negre mòlt i Sal
Com fer-ho
Començarem posant en un bol gran l’oli, el suc d’una de les taronges, l’altra
taronja tallada a rodanxes, el vinagre de poma, el safrà i la mel.
Ho remourem bé fins que els ingredients s’integrin.
Netegem els quarts de pollastre de darrera i ho salpebrem.
Els afegim a la marinada i els hi deixem un mínim de mitja hora, o fins i tot
tota la nit si és per al dia següent.
Quan passi el temps, col·loquem el pollastre a una safata de forn i hi tirem la
marinada per sobre, afegint-hi les dues cullerades d’oli que restaven.
Escalfem el forn a 200ºC, amb calor a dalt i a baix, i enfornem el guisat
durant uns 40 minuts, o fins que estigui al punt.
Acompanyeu-ho simplement amb arròs basmati o cuscús.
Recepta d’Esther Clemente – DaP