15.1 C
Castelldefels
domingo, mayo 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Canvien els dies de recollida de restes de poda i de trastos vells porta a porta

Barri Net, el servei de recollida de mobles, trastos vells i restes de jardinería porta a porta, modifica el dia de recollida a alguns barris i carrers de Castelldefels. La mesura, que es posa en marxa la setmana vinent, l’1 de març, s’adopta amb l’objectiu de millorar el servei i reduir els abocaments incontrolats

L’Ajuntament de Castelldefels va implementar el servei Barri Net l’any 2009. Es tracta d’un servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells i restes de jardineria que s’efectua per barris. Cada veïnat té un dia assignat en què ha de dipositar aquestes deixalles a la porta de casa.

Els darrers anys, de 2016 ençà, s’han detectat diferents obstacles que dificulten la recollida a alguns barris setmana rere setmana. Entre les principals dificultats detectades a superar amb la nova zonificació, cal esmentar l’increment del 130% en el volum de mobles vells recollits, així com i l’augment del 23% de la recollida de restes poda.

Canvi de dia en algunes zones

Per mirar de posar solució a aquests entrebancs, l’Ajuntament ha reforçat el servei i ha renovat la flota amb la incorporació de nous vehicles no contaminants, per obtenir més capacitat en la recollida de mobles i restes vegetals. Ara, l’1 de març, entra en servei una nova zonificació.

El servei gratuït de Barri Net recollirà els residus a la porta de casa, com passava fins ara. Els mobles, trastos vells i restes de poda s’han de dipositar el dia que toca, entre les 21 i les 23 hores, excepte les vigílies de festius i els dies 23 i 30 de desembre. El màxim permès és de 4 metres cúbics de restes de poda i de tres peces de mobles o trastos vells en cada ocasió.

Crida al civisme

Una de les principals dificultats que porten els abocaments incontrolats és l’incivisme. És per aquest motiu que s’inicia aquesta nova distribució de zones de recollida, que facilitarà a la ciutadania poder seguir més fàcilment la normativa municipal.

Amb l’operatiu que es posa en marxa l’1 de març, a més, s’intensificarà la coordinació entre els serveis de jardineria, de residus, d’inspecció i d’agents cívics que faran visible mitjançant adhesius i insistiràn en les sancions fins a 600 € per incompliment de l’ordenança municipal.

+INFO: barrinet.castelldefels.org

Quan? Com?

Preguntes freqüents

  • Quin dia canvia el dia de recollida del meu carrer?

El Servei de Barri Net iniciarà la nova distribució de recollida de restes de poda, trastos i mobles vells a partir de l’1 de març de 2021.
 

  • On puc consultar quin dia haig de treure les restes de jardineria i mobles vells?

Al web BarriNet.Castelldefels.org pot introduir el seu carrer al buscador i aquest li respondrà quin dia és el que li toca treure les restes de poda, mobles i trastos vells. També pot trucar a l’Oficina Atenció Ciutadana, al 93 665 11 50, o a Serveis Ambientals de Castelldefels, SAC, al telèfon 93 517 90 02.
 

  • Puc treure les restes de jardineria i mobles vells a qualsevol hora del dia que em toca?

No, les restes de poda i trastos vells cal treure’ls a la portade casaentre les 21 i les 23 hores.
 

  • Què passa si no deixo les restes de jardineria i els mobles vells el dia que toca?

El Servei de Barri Net passarà a recollir el dia assignat per barri i carrer. Si ho deixa el dia que no toca, aquestes restes i trastos no es recolliran. A més, els agents cívics faran visible l’incompliment  mitjançant adhesius. Cal tenir present que aquest abocament fora d’hores o del dia corresponent és motiu de sanció de fins a 600 €.

  • Puc deixar més de 3 peces mobles vells, trastos i/o restes de poda?

No, només es poden deixar 3 peces i el màxim permès de restes de poda és de 4 metres cúbics. En el cas de que es vulgui desfer de més peces pot trucar al telèfon de Jarfels (per les restes de jardineria; 93 636 15 81) i Serveis Ambientals de Castellefels (SAC) (pels mobles i trastos vells; 93 517 90 02).

  • Puc deixar els mobles vells, restes de poda al costat dels contenidors?

No, el Servei de Barri Net recull els trastos i mobles vells i restes de jardineria a la porta de casa. Es demana no recolzar ni deixar les restes, trastos i mobles vells al costat dels contenidors perquè, un cop el camió de recollida de residus domiciliari aixeca el contenidor de forma robotitzada, les restes dipositades incorrectament cauen i queden sota dels contenidors, cosa que dificulta el servei de Barri Net.

  • Puc deixar les restes de jardineria en una bossa de plàstic?

Per reduir l’impacte ambiental i poder reciclar les restes de poda, cal que estiguin tan netes com sigui possible, sense bosses de plàstic i altres residus no vegetals perquè la planta de Compostatge pugui fer el tractament i donar una segona vida a les restes de poda, convertint-les, per exemple, en substrats vegetals.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights