L’Enclòs de Peralba Pét-Nat
Un blanc vivaç, fresc i espurnejant
El celler
Després d’una empresa que porta sis generacions elaborant escumosos d’alta qualitat, és inevitable la necessitat de buscar innovació i diferenciació per continuar mantenint-se a la cimera.
Els autors
Dos atributs que, per sort, les porten de sèrie Roc i Leo Gramano, els dos membres més joves del celler que, malgrat la seva joventut, estan àmpliament preparats. D’una banda, Roc és un enòleg que ha col·laborat amb diferents cellers de tot el món i Leo és un enginyer industrial que ha treballat com a consultor en intel·ligència de negoci. Junts llancen L’Enclòs de Peralba, el projecte més personal on inclouen tendència, sostenibilitat i ecologia amb un únic objectiu d’enriquir el territori Penedès (Catalunya).
El producte
L’Enclòs de Peralba Pét-Nat és un escumós ancestral elaborat a partir de la varietat autòctona malvasia de Sitges. Es tracta d’un raïm ideal per crear escumosos gràcies a la seva acidesa i baix pH i que, a través d’una agricultura orgànica i biodinàmica, es mantenen totes les seves qualitats intrínseques. Al celler se segueix una elaboració artesanal amb una única fermentació que s’inicia al dipòsit d’acer inoxidable amb llevats autòctons i finalitza a l’ampolla amb tanca de xapa, on queda atrapat el carbònic.
Servir el via a 8ºC
Bon maridatge amb arrossos i aperitus
Un pétillant naturel
L’Enclòs de Peralba Pét-Nat és un escumós amb menys bombolla, moderat grau alcohòlic i mínima intervenció. Tal com ho anomenen els francesos, un pétillant naturel de producció molt reduïda que no té més pretensió que la d’aportar un gaudi immediat, amb una excel·lent relació qualitat-preu.
Preu aproximat: 15 €