Pollastre amb pomes
Ingredients
2 pits macos de pollastre, tallats primer a tires gruixudes i després a quadres.
3 pomes Golden tallades a cuadrets.
Suc d’una taronja.
4 cullerades soperes de sucre integral de canya.
Oli d´oliva.
Sal.
Llorer.
Arròs.
Pollastre amb pomes
Com fer-ho
A una cassola o paella amb una mica d’oli poseu-hi el pollastre (prèviament
tallat i salat) i deixeu que es faci una mica però que quedi cru per dins, el
retireu.
A la mateixa paella hi poses el sucre integral de canya, les pomes tallades i el
suc de taronja i deixes que es vagi fent a poc a poc, amb l’aigua que deixa
anar la poma, el suc i el sucre es va fent com un caramel. Quan vegis que la
poma ja està feta i ha agafat el color del sucre pots afegir el pollastre i ho
barreges tot, i ho deixes una mica més perquè el pollastre agafi el sabor de la
poma caramel·litzada.
Pollastre amb pomes
L’acompanyem amb arròs blanc.
Arròs blanc: posem a bullir aigua amb sal i una fulla de llorer, quan herba li
llencem l’arròs, prèviament rentat, i deixem que bulli uns 15 minuts. Ho
retirem i ho colem.
A l’hora d’emplatar posem l’arròs en un motlle i el col·loquem al plat, al costat
el pollastre amb la poma caramel·litzada i l’arròs el reguem amb el suc que
queda.
Recepta i foto: Nuria Camps Claramunt