POLLASTRE POTA BLAVA
El guisat d’un bon exemplar figura en tots els receptaris costumistes de la cuina de poble. Almenys una
vegada, durant els dies de festa, no ve malament; el pollastre és sa i si ho mengem sense pell no ens augmenta el colesterol.
POLLASTRE POTA BLAVA
Ingredients per a 4 comensals:
Un pollastre de raça Prat o un capó.
1 ceba petita.
1 cabeça d’alls sencera.
1 copa de brandy.
¼ de litre d’oli d’oliva.
Sal.
POLLASTRE POTA BLAVA
Com fer-lo
Una vegada tinguem l’animal ben net, procurant no trencar-li la pell, punxem aquesta amb una
agulla per a facilitar l’eliminació de greix durant el rostit.
Salar tot el pollastre i introduir el coll per l’obertura davantera del mateix. Si és necessari, cosir-lo
una mica perquè no se surti.
POLLASTRE POTA BLAVA
Posar en una safata el greix del pollastre i sobre ella col·locar l’au, amb les cames lligades, la
ceba sencera i la cabeça d’alls també sencera i sense pelar.
Escalfar l’oli en una paella procurant que no arribi a bullir i abocar-ho sobre el conjunt.
Introduir en el forn, a foc molt suau, durant 3 o 4 hores amb la safata destapada.
Durant la cocció, anar donant voltes a l’au curosament, utilitzant per a això una forquilla que
s’introduïx per la part inferior del pollastre.
Quan el pollastre està rostit i daurat, llevar-li l’oli, la ceba i l’all.
Rociar amb el brandy, tapar la safata i ficar de nou en el forn per espai de 5 minuts més.
Servir acompanyat amb patates daurades com guarnición.
Adornar les extremitats del pollastre amb papillotes.