Pollastre al curri
Es pot modificar al gust canviant les espècies o afegint-hi algun
vegetal més, i fins i tot podríem substituir l’arròs basmati per un arròs blanc
convencional, cuscús o quinoa. En qualsevol cas, és un plat deliciós amb què
amb prou feines necessitem invertir temps. A més és perfecte per portar a
tupper.
Pollastre al curri
Ingredients per a dos comensals
Pit de pollastre
Ceba tendra
Al gra d’all
Gingebre fresc
Guindilla petita
Curri mòlt 5 gr
Cúrcuma mòlta 2 gr
Comí mòlt 2 gr
Tomàquet triturat45 ml
Sal 2 gr
Pebre negre mòlt
Llet de coco 200 ml
Oli d’oliva verge extra
Coriandre fresc o julivert
Pollastre al curri
Com fer-ho
La primera cosa és tenir preparats tots els ingredients. Talleu el pollastre en
peces d’una mossegada. Picar la ceba tendra i molt fi la dent d’all, el gingebre
i el bitxo sense les llavors, si la fem servir. Si fem servir ceba trossejada
congelada estalviarem encara més temps.
Escalfeu una mica d’oli en una paella o cassola i fregiu la ceba tendra 2
minuts. Afegir l’all, el gingebre i el bitxo, fer unes voltes i incorporar el
tomàquet. Passat 1 minut, afegir totes les espècies i remenar bé.
Incorporeu-hi el pollastre, salpebreu-ho i barregeu-ho. Cuinar a foc fort uns
pocs minuts, fins que estigui daurat per tot arreu. Cobrir amb la llet de coco o
nata i deixar reduir lleugerament. Serviu-ho amb julivert o coriandre fresc
picat.