Amanida
Ingredients (4 persones)
Dos taronges, tallades per la meitat, com a envàs de l’amanida.
La polpa de les dues taronges, tallada a trossos.
Dos pits de pollastre rostits, tallada a trossos (mateix mida que les taronges).
100 gr d’enciam variat (o canonges, ruca, espinacs…).
100 gr d’ametlles laminades, torrades lleugerament a la paella.
30 gr de pipes de carbassa (opcional).
Ingredients per a la vinagreta:
120 ml. oli d’oliva verge.
50 ml. vinagre de vi (o vinagre balsàmic, en menor quantitat).
1 culleradeta de cafè de mostassa a l’antiga.
½ culleradeta de cafè de sal.
¼ culleradeta de cafè de pebre negre mòlt.
Amb aquestes quantitats surten 4 bols petits, es pot fer el doble per servir un
plat d’amanida normal
Preparació
Barregeu la taronja amb el pollastre, l’enciam, les ametlles i les pipes de
carbassa.
Poseu els ingredients de la vinagreta en un pot tancat, sacsegeu-ho per
barrejar bé i regueu l’amanida.
Repartir-la als bols de taronja. Serviu-ho.
Tallar la base de les taronges perquè s’aguantin al plat.