Arròs
Arròs. La recepta no té cap dificultat, només cal sofregir abans els xoriços per tal
d’obtenir aquest greix on després ofegarem l’arròs i fer que prengui el sabor
tan vingut de gust d’aquests embotits.
La resta ja és preparar l’arròs com es fa regularment, al qual s’afegiran
trossets de pollastre rostit, pastanaga a cubs, pèsols, i grans de blat de moro.
Al final s’adorna el plat amb una branqueta de julivert.
Hi ha qui serveix aquest plat amb una mica de salsa de tomàquet i qui ho
prefereixen “assaonar” amb unes rodanxes de llimona. Possiblement
l’acompanyament ideal seria un deliciós ou ferrat.
Arròs
Ingredients
Quatre xoriços
Un gra d’all
Dues tasses d’arròs
Quatre tasses d’aigua
Una pastilla de brou de gallina
Una tassa de pollastre rostit
Mitja tassa de pastanaga tallada a daus
Mitja tassa de pèsols
Mitja tassa de grans de blat de moro
Julivert per adornar
Arròs
Instruccions
Talla els xoriços en galledes i posa’ls a daurar en una cassola, fins que deixin
anar el greix i la seva pell quedi lleument torrada.
Afegeix l’arròs i l’all a la cassola i ofega’ls en l’oli que van deixar anar els
xoriços.
Afegeix-hi l’aigua, juntament amb la rajola de brou de gallina i la resta
d’ingredients.
Barreja bé i comprova la saó. Si cal sal, la pots afegir, encara que amb el brou
de gallina ha de ser suficient.
Tapa la cassola quan el líquid s’hagi evaporat i abaixa el foc fins que els grans
d’arròs estiguin oberts i suaus.
Serveix amb una branqueta de julivert o coriandre.