La quintaesencia del Montsant
Després de triomfar al Priorat amb Terrer a l’Limit i qui sap si fruit de la destinació, Dominik Huber torna a enlluernar a tots en una zona, Montsant, que té molta tela que tallar. Acompanyat per l’enòloga Tatjana Peceric, ha creat una gamma de vins mediterranis i gastronòmics en què la fusta llueix per la seva absència. Ens trobem davant la targeta d’embarcament a un trajecte de no retorn.
TERROIR SENSE FRONTERES BRISAT 2018
El vi: Aquest és el blanc d’entrada de gamma del nou projecte de Dominik Huber al Montsant. S’elabora seguint els paràmetres borgonyons. Els raïms són fermentats sencers sense ser desrapats i utilitzant llevats exclusivament nadius que apareixen naturalment en la fruita. Després es deixen macerar amb les pells durant dues setmanes, resultant una cosa semblant a un vi ataronjat, amb molt de color, taní i caràcter.
Envelleix en dipòsits d’acer inoxidable durant un període de 6 mesos.
El preu: Sobre els 18 € IVA inclòs.
Grau alcohòlic: 12% volum.
El raïm: 75% Garnatxa blanca, 25% Macabeu.
TAST: Lleuger i de glop llarg. Es beu amb gust i a bon ritme.
Nas: Aromes molt balsàmics de caràcter mediterrani amb poca presència alcohòlica. Apareixen notes florals més tard.
Boca: Pas lleuger i refrescant amb un acabat molt saborós.
Temperatura de servei: Entre 7 i 10 ºC
Maridatge: Ostres i mariscs crus.