Paella de Marisc
Ingredients per a 4 persones
Quatre tasses de cafè sol
280 gr de quinoa.
Mitja ceba petita
Un parell de dents d’all grans
Un tomàquet madur mitjà
250 gr de calamar en anelles o sencers (o una sípia)
200 gr de tallarines (amb closca)
12 musclos
12 llagostins grans
650 de brou de peix o fumet per a paella
150 ml oli d´oliva
Mitja llimona
Sal al gust
Safrà o colorant
Cinc grams de pebre vermell dolç
Formatge ratllat
Paella de Marisc
Elaboració
Posar la quinoa en aigua freda i rentar-la fregant amb les mans.
Freguem i canviem d’aigua unes set vegades per treure-li la saporina que
amarga.
A l’oli calent marquem els llagostins i els retirem.
Tallem la ceba molt fina i la posem a sofregir a l’oli, uns 3-4 minuts, hi afegim
els alls tallats menuts, quan ens semblen una mica daurats afegim els
calamars tallats a daus petits. Les tallarines i els musclos ja nets, els posem
en aigua abundant amb sal per treure-li la sorra i netegem els bigotis dels
llagostins.
Paella de Marisc
Donant voltes, esperem que els calamars comencin a saltar i afegim el
tomàquet tallat menut amb una mica de sal.
Quan es consumeixi l’aigua del tomàquet afegim el pebre vermell, fent voltes
i sofregint una mica però amb compte que no es cremi, és cosa de 30 segons i
afegim el brou de peix.
Quan comenci a bullir, afegim el musclo i les grinyols, el safrà o el colorant
(fins que ens agradi el color), el suc de mitja llimona i la ratlladura de la seva
pell.
Afegim la quinoa rentada i escorreguda d’aigua i quan torni a bullir hi afegim
els llagostins.
Tapem i deixem a foc sota dotze minuts.
Després apaguem el foc, remenem i tapem deixant reposar deu minuts més.