Muesli de quinoa
Ingredients per a una persona
Per a la quinoa
90 gr Quinoa, cuita
Per a la barreja de nabius i nous
25 gr Avellanes
25 gr Nabius vermells, crus
Una culleradeta i mitja. Aguamel (10 gr)
Una culleradeta Llavors de chía, crues, ecològiques
Tres gotes Extracte natural de vainilla
300 ml Llet de soja, original i de vainilla, sense enriquir (310 gr)
Muesli de quinoa
Preparació
- Per a la quinoa
Si la quinoa ja està cuita, passar directament al pas següent. En cas contrari,
calculeu aproximadament 50 grams de quinoa sense coure. Renteu-la i coeu-la
en aigua bullint a foc mitjà o fort durant 20 minuts. Mentrestant, podeu
seguir amb la resta de passos.
Coure la quinua: per coure la quinua té dues opcions: o bé coure-la en aigua
abundant i escórrer-la posteriorment o, directament, utilitzar dues vegades i
mitja la quantitat d’aigua que de quinua i posar-la a coure fins que aquesta
l’hagi absorbit per complet.
Brots de quinoa per a la recepta crudivegana: per a aquesta variant
necessitareu un pot per germinar i, a causa del canvi d’ingredient, el temps
que requereixin les llavors (aproximadament un dia o dia i mig) per germinar.
En primer lloc, deixar en remull les llavors de quinoa durant tres o quatre
hores, colar-les i esbandir-les amb aigua. A continuació, col·locar-les en un
pot per germinar. Després de quatre o cinc hores a una temperatura entre 18 i
22 °C, substituir l’aigua del pot i repetir el procés dues o tres vegades durant
les 24 hores següents. No s’ha de deixar que la quinoa germini durant massa
temps perquè les llavors no perdin fermesa. - Per a la barreja de nabius i nous
Partir les avellanes i col·locar-les al bol que utilitzarem.
Les avellanes es poden picar amb qualsevol molinet de cafè elèctric, encara
que no és aconsellable partir-les en trossos massa petits. En cas de no
comptar amb un aparell d’aquestes característiques, podeu embolicar les
avellanes en un drap de cuina i utilitzar un petit mall de fusta per picar-les
amb compte. - Tallar els nabius en trossos mitjans i col·locar-los al bol juntament amb les
- nous picades.
- Partir les avellanes i col·locar-les al bol que utilitzarem.
Les avellanes es poden picar amb qualsevol molinet de cafè elèctric, encara
que no és aconsellable partir-les en trossos massa petits. En cas de no
comptar amb un aparell d’aquestes característiques, podeu embolicar les
avellanes en un drap de cuina i utilitzar un petit mall de fusta per picar-les
amb compte. - Per a la barreja de nabius i nous
Partir les avellanes i col·locar-les al bol que utilitzarem.
Les avellanes es poden picar amb qualsevol molinet de cafè elèctric, encara
que no és aconsellable partir-les en trossos massa petits. En cas de no
comptar amb un aparell d’aquestes característiques, podeu embolicar les
avellanes en un drap de cuina i utilitzar un petit mall de fusta per picar-les
amb compte. - Tallar els nabius en trossos mitjans i col·locar-los al bol juntament amb les
nous picades. - A continuació, barregeu-ho tot bé amb el xarop d’atzavara, les llavors de
chía, l’extracte de vainilla i la quinoa. Seguidament, afegiu-hi llet de soja i
serviu el muesli de quinoa amb nous - Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa