14.1 C
Castelldefels
lunes, marzo 4, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

La Mireia Carbó ens ensenya dues receptes imprescindibles per fer amb pebrots

La Mireia Carbó

La Mireia Carbó. Qué seria d’una escalivada sense el seu pebrot vermell? Aquesta hortalissa arribada d’Amèrica fa uns quants segles forma part de la dieta mediterrània, i s’ha convertit en un element gairebé indispensable de la cuina catalana. No és menys cert que la seva textura i el seu sabor no és del gust de tothom: és bastant especial. 

Però sigui escalivat o cru, compta amb molts adeptes, i per això n’hem volgut parlar a la secció de cuina del Via lliure del Xavi Bundó amb la cuinera Mireia Carbó, i l’enginyer agrícola Pere Puigbert. Llegeix també

Una recepta dolça i una de salada que pots fer amb préssecs

BLAI MORELL

La tatin de préssec de Mireia Carbó

Segons ha explicat Puigbert, el pebrot ha pujat molt de preu perquè es tracta d’una hortalissa amb la qual s’ha de tenir molta cura, i com anys enrere no es pagava el que valia, els pagesos l’han abandonat. 

I com és habitual, la cuinera predilecta del Via lliure ens han portat un parell de receptes amb el pebrot com a protagonista. A més, ens explica quins són els seus usos més habitual a la cuina: com a guarnició, farcits, a l’amanida, a guisats, a paelles…

Pebrots farcits

Ingredients

Per a 4 persones



– 8 pebrots verds italians

– 250 g de carn de porc picada

– 250 g de carn de vedella picada

– 4 dàtils sense pinyols o panses (opcionals)

– 1 grapat de pinyons torrats

– 2 cullerades de pa ratllat

– 1 ou

– Sal

Per a la salsa:

– 2 cebes

– 2 porros

– 2 grans d’all

– 1 got de vi blanc

– 500 ml de brou de pollastre

– Oli d’oliva

– Pebre

– Sal

Elaboració

Per començar, els pebrots i talleu-ne la part de la cua Buideu-los de llavors amb cura. Serà per on es farciran.

Per al farcit, amb les mans, barregeu l’ou amb les carns picades, els dàtils picats, els pinyons torrats, el pa ratllat, la sal i el pebre.

A continuació, peleu i piqueu la ceba, els alls i els porros. En una olla baixa, sofregiu-ho tot plegat amb un bon raig d’oli d’oliva. Col·loqueu els pebrots a l’olla del sofregit. Ruixeu-los amb el vi i deixeu reduir.

Afegiu-hi el brou i deixeu coure uns 30 minuts a foc mitjà amb la cassola mig tapada. Finalment, retireu els pebrots i tritureu la salsa. Torneu la salsa a la cassola junt amb el pebrots xup-xup i llest.

Recepta de pebrots farcits.
Recepta de pebrots farcits. Freepik

Paté de Pebrots escalivats i ametlles

Ingredients

– 200 g de pebrots vermells escalivats i pelats ( 800 gr de pebrot cru aprox)

– 80 g de ametlles torrades i pelades

– 1 gra d’all petit

– 1 bitxo ( opcional)

– 30 g de flocs de civada (1/4 tassa)

– 4 cullerades de tomàquet concentrat

– 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra

– 2 culleradetes de comí en pols

– El suc de mitja llimona

– Sal

Elaboració

Escalivar els pebrots sobre la flama o al forn ben calent. Tapeu-los mentre refreden així es pelaran millor. Pelar i treure’n les llavors. Deixar escórrer i reservar-ne el suc que desprenen

Triturar tots els ingredients del paté amb l’ajut d’un robot de cuina fins obtenir una pasta homogènia. Si cal podeu afegir una mica del suc dels pebrots per a regular-ne la textura. Tasteu i rectifiqueu de sal. Deixeu refredar.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights