8.4 C
Castelldefels
viernes, enero 17, 2025
0,00€

No products in the cart.

La Prensa Magazine número 256.DEDICADA A RECEPTES D’ARROS

La Prensa Magazine número 256

Un arròs i una paella no sempre és el mateix


Està la paella sobrevalorada? Hi ha altres arrossos tradicionals que us agraden més?

A les zones costaneres, la ‘paella’ sembla ser el vocable, que va de boca en boca a l’estiu, parlant gastronòmicament.

En tot cas, hem caigut en la facilitat de nomenar com a paella qualsevol elaboració amb arròs?

La paella és, en realitat una manera concreta i limitada d’elaborar un arròs: hi ha tants arrossos fantàstics en la nostra gastronomia que és difícil i arriscat afirmar que un és millor que un altre. I molts d’ells són elaborats sense comptar amb el artefacte paeller i, al final, moltes d’aquestes receptes ens evoquen records familiars segons d’on siguem. Això sí, sobre gustos no hi ha res escrit.

I no falla: quan toca triar els plats més famosos de les zones estivals o que representin millor la nostra gastronomia, la ‘paella’ té un lloc fix assegurat. Fa les delícies dels turistes i és imitada o recreada per molts xefs i famosos estrangers, masses vegades amb menys encert del desitjat. Però, sense llevar-li el valor que té la recepta elaborada sobre una paella, creiem que cal reivindicar altres arrossos més enllà de la paella i que fins i tot podrien agradar-nos més.

No ens enganyem, quantes vegades parlem d’una paella com el terme que ha adquirit entitat per si mateix mutant-se a tot tipus d’arrossos, amb alta probabilitat d’aire mariner, cuinats això sí en el recipient que li dóna nom. Està molt bé cridar paella a  la valenciana o la marinera sempre que es mantingui el nom de ‘paella’ per a la recepta autèntica, sent preferible cridar als altres plats com el que són, arrossos d’altres tipus. I sí, hi ha alguns que agraden molt més que ‘la generalitzada paella’.

Estem en ple agost, i les ‘paelles’ estan a l’ordre del dia, encara que en molts casos el que prenem o ens ve de gust és un bon arròs: a banda, calder, a la cassola, de verdures… hi ha tantes receptes d’arrossos que podríem omplir diverses revistes. En aquesta edició d’agost, la de la Festa Major, de la PREMSA MAGAZINE hem optat per deixar la ‘paella’ a un costat i seleccionar una sèrie de receptes d’arrossos que sens dubte ens satisfaran en qualsevol cas. Aquí estan, arrisqueu-vos i gaudiu-les.

Feliç Festa Major amb un bon arròs!

Consulta números anteriores

Síguenos en Instagram y Facebook

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,200SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights