Filet de vedella
Ingredients
- Un filet de vedella.
- Un ceba morada tallada a mitja lluna
- Una tassa de brou de carn
- Fruits vermells (mora, maduixa, gerds…)
- Una tassa de Vi negre
- Quatre cullerades Mantega
- Romaní i Farigola fresca picat al gust
- Sal i pebre
- Filet de vedella
Preparació
Per a la salsa
A una paella hi posem dues cullerades de mantega amb la ceba, el romaní i la
farigola i ho sofregim uns dos minuts.
Afegim el vi negre i deixem cuinar fins que el vi es redueixi a la meitat.
Després, afegim el brou de carn i els fruits vermells prèviament triturats,
deixant es cuini uns tres minuts i ho salpebrem.
Deixem la preparació a foc mitjà uns vuit minuts o fins que la salsa s’hagi
reduït una mica.
Retirem del foc i deixem reposar la preparació tapada. - Filet de vedella
Pel filet
Tallem el filet a medallons d’uns dos centímetres d’amplada, afegim una mica
de sal, pebre i reservem.
En una paella posem les dues cullerades restants de mantega i hi col·loquem
els medallons de filet i els segellem tres minuts de cada costat sense moure.
Depenent de com ens agradi la carn la deixem una mica més o una mica
menys de temps. - Filet de vedella
Pel muntatge
Hem de donar un cop de calor a la salsa abans de servir. Hi podem afegir
alguns fruits vermells trossejats.
En un plat, col·loquem una mica de salsa, el medalló de filet i més salsa amb
fruits vermells. Podem afegir-hi unes branquetes de romaní al final.
A l’hora de segellar els filets és molt important que estigui a temperatura
ambient, ja que això ens garantirà que la carn no se’ns assequi, sinó que quedi
molt sucosa per dins.
També podem utilitzar carn de cap de bestiar o porc, només hem de tenir en
compte fer servir un bon vi negre. - Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa